Inici » Notícies » Opinió

Benissa i alguns dels seus reptes més pròxims; per Xavi Tro

18 de Gener de 2018 No hi ha comentaris
Vista aèria de Benissa

Vista aèria de Benissa

El nostre poble en poc temps canviarà prou, com ja haureu pogut comprovar les màquines no paren en el traçat de la variant i si tot va com va dir la Vicepresidenta del Govern d’Espanya en Canor, Soraya Sáenz de Santamaría, les obres estaran acabades per a finals del 2019, quedant l’entrada i l’eixida de Benissa prou diferents al que són actualment. I mentre duren aquestes obres, cal que ens plantegem alguns reptes immediats sobre els que ens cal parlar, debatre, i entre totes i tots decidir que fer.

El primer i directament relacionat amb la variant és l’Avinguda del País Valencià. Una vegada acabada la variant, l’actual CN 332 que travessa tot el nostre poble ha de canviar també radicalment, al meu entendre, passarà a ser l’arteria més important del nostre municipi, una avinguda completament recta i ampla, similar al que és el carrer Marques de Campo per a Dénia o el Gabriel Miró per a Calp. Avinguda que pense caldria convertir a un sol sentit de circulació, amb una vorera més ampla i xicotets arbres ornamentals a una banda i aparcament en bateria, per convertir-la en un perfecte i bonic bulevard on vivendes i comerços puguen anar de la mà. Una artèria que per fi unisca el poble i no el separe com passa a dia de hui amb la carretera, amb un ambient molt més respirable i que done i repartisca vida. Plena de xicotets comerços (botigues, bars, restaurants, etc.) amb un tracte humà i personalitzat que oferisquen una atenció de primera categoria com només ho sabem fer a Benissa. En definitiva el segell del nostre comerç; molt bo, a bon preu i de qualitat. Una avinguda amb vida pròpia que evite una imatge de degradació urbana i social i que mantinga el tipus de vida mediterrani tan nostre de passejar pel carrer i saludar i parlar amb la gent.

Altre repte al que ens enfrontem, també relacionat per l’espai i el lloc que ocupa, és el futur de les escoles velles Pare Melchor, tot un símbol per a varies generacions benisseres, perfectament situat i amb unes dimensions ideals per acabar sent la seu del nou Ajuntament de Benissa amb una xicoteta plaça davant, en un edifici el que tots els serveis municipals que és presten a la ciutadania estiguen unificats, fet que facilitaria molt les gestions a fer per les benisseres i els benissers, i que a més, suposaria un estalvi econòmic important per a l’ajuntament ja que és deixarien de pagar alguns lloguers, a més d’estalviar amb despesa corrent d’electricitat, gas, aigua, telefonia, xicotetes reformes, etc., i alliberaria alguns edificis municipals que podrien utilitzar-se per altres usos. I tot això ja és possible després de fer el primer pas amb les obres de rehabilitació de la seua coberta, d’un edifici, recordem, que va ser la primera escola pública de tota la zona, que ha sigut i és un referent per a Benissa i la comarca, tant en l’aspecte educatiu com en l’arquitectònic. Unes obres que han obert la porta a una restauració total per a este emblemàtic edifici que va estar a punt de desaparèixer i ser totalment enderrocat l’any 2007.

I per últim i també relacionat amb la CN 332 cal solucionar l’entrada al barri de la Capella pel carrer Calp des de ja mateix, encetar de nou el diàleg entre les dos parts i arribar a un acord satisfactori per a les dos bandes, el municipi i la propietària.
Ara caldrà que entre totes i tots arrimem el muscle i diguem que volem fer del nostre poble en un futur immediat Jo ho tinc clar, altres propostes evidentment també son benvingudes, només cal posar-les totes damunt la taula i triar les més interessants i positives per al nostre poble amb la màxima participació possible de ciutadans i ciutadanes de Benissa per a fer entre totes i tots del nostre municipi un poble millor, més habitable i sostenible i més humà i amable per les persones.

** Xavi Tro és portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/