Inici » Notícies » Opinió

Article d’opinió de Francesc Xavier Tro

11 de Maig de 2007 No hi ha comentaris

En estes passades festes de Benissa que han acabat fa no massa, i que han estat impregnades, com no podia ser d’altra manera, de cert ambient electoral, he sentit en massa diferents ocasions i en diferents fòrums improvisats, aprofitant, les dinades, sopades o vesprades de bous d’estes festes passades la famosa frase:

“La gent jove passa de tot”. Esta és una afirmació que s’escolta habitualment en massa llocs i amb la que jo no estic gens d’acord, ja que la gent jove ha demostrat en les últimes grans crisis que han sacsejat el nostre país que sí els importa el que està passant al seu voltant.

La mobilització dels joves i dels estudiants pel que fa a l’enfonsament del Prestige, l’injusta Guerra d’Iraq, el dret a la vivenda o a les lleis d’ensenyament, per citar-ne algunes, han sigut molt importants. Tot i això, desgraciadament és veritat que la participació política és poca a nivell de militància, participació en les votacions, etc. Potser perquè no els atrau, potser perquè ho veuen molt llunyà, no ho tinc massa clar. Tal volta, el que passa és que la manera de fer política ha canviat massa. La gent, i no només la gent jove, ha deixat de confiar i fins i tot de respectar la política tradicional. El sentiment de desil·lusió davant polítiques i polítics que en arribar a un silló de despatx s’obliden de les seues promeses és massa generalitzat. I és per este motiu que ara la política els joves l’exerceixen moltes voltes des del carrer, a una manifestació, darrere d’una pancarta, etc. Però què passa a l’hora de votar un partit o altre? A qui votar o perquè, si no es creu amb eixa manera de fer política?

Tal volta es perquè, no ens parem a buscar massa alternatives i els 2 grans partits “nacionals” no ens deixen vore més enllà, i en eixe sentit, des d’ací, faig una crida a la participació electoral, a la busqueda de noves alternatives polítiques, de noves maneres de fer política que acaben amb el gran clavill que s’ha produït entre la política i la societat. Molta gent, i sobretot els joves, segurament no es senten representats per cap dels 2 grans partits del mapa polític actual. I estic segurs que molts votaran una tercera opció, que a Benissa es diu CIBE-BLOC, a la nostra comarca BLOC i que al nostre país es crida Compromís pel País Valencià, eixa coalició formada per l’esquerra, el nacionalisme i l’ecologisme del País Valencià.

Això si, ha de ser un vertader compromís, on els polítics que isquem elegits la pròxima legislatura, hem de sentir el que ens diu la gent jove, la gent gran, hem d’escoltar la veu del nostre poble. I els ciutadans han de deixar-se sentir. És per això que el pròxim 27 de maig tots i totes hem d’anar a votar i ser d’esta manera part fonamental del canvi polític al nostre poble i al nostre país. Jo hem compromet, i tu?

* Francesc Xavier Tro, es regidor pel grup municipal CIBE/BLOC i membre de l’executiva comarcal del BLOC

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/