Inici » Notícies » Opinió

A l’estiu Benissa està morta…; per Xavi Tro

13 de Juliol de 2018 No hi ha comentaris
Presentació del programa "Viu l'estiu a Benissa"

Presentació del programa “Viu l’estiu a Benissa”

Quantes vegades hem escoltat o hem dit a l’estiu Benissa està morta? Quants estius ens ho hem repetit les benisseres i els benissers? Massa, veritat? Només l’Associació de Moros i Cristians i les filaes que la composen amb les fantàstiques festes de Sant Pere i els nostres veïns i veïnes de les partides i els barris benissers amb les festes de l’estiu ens donaven l’oportunitat de tindre oci diürn i nocturn cada cap de setmana arreu del nostre terme municipal. Afortunadament, uns quants, amb responsabilitat ara en el govern benisser, no ens hem resignat a continuar així i per mig de diferents activitats i accions pense que hem pogut revertir esta situació.

En referisc, per exemple, a la segona edició del Viu l’Estiu a Benissa, un ambiciós programa d’oci per als mesos de l’estiu ple d’activitats culturals, esportives, festives, comercials i gastronòmiques dirigides a tots els públics i per a totes les edats que tant d’èxit va tindre l’estiu passat i està tenint el present, de fet, són molts els que ens han dit que no havien vist mai tanta gent al poble en els mesos d’estiu.

Parle també del Benibus, el servei gratuït d’autobús que hem engegat per a estos mesos d’estiu que uneix el nostre casc històric i el Collao amb la nostra zona costanera, amb les nostres cales. Si, Benissa, per als que no la coneixeu, té platja i una costa preciosa i privilegiada.

També ha sigut un encert ampliar l’horari i temps d’obertura de la piscina municipal del Collao, era una llàstima que una piscina com la que tenim no estiguera més temps oberta per a que totes i tots, menuts i més majors, puguen gaudir d’un bany refrescant i també aprofitar més encara les magnifiques instal·lacions esportives del món de la raqueta (tennis, pàdel i frontennis). A més, com ja he dit, ara és pot anar amb el Benibus còmodament i de manera gratuïta, especialment tots aquells que no tenen vehicle propi.

Per als més menuts, tenim les activitats esportives i d’oci del Multiesport i Menutesport i l’Escola d’Estiu, per a divertir-se, jugar i no deixar de fer activitats físiques. A més, i concretament en el cas del futbol, este estiu tindrem dos campus al Camp de Futbol La Costa, el Costa Blanca Sports que ja ha finalitzat i l’English Soccer Camp que comença a finals de juliol, uns campus per a que les xiquetes i xiquets de Benissa aficionats al futbol no deixen de practicar-lo i millorar en el seu joc. A més, totes estes activitats esportives ajuden a que els pares i mares puguen conciliar millor la seua vida laboral amb les vacances escolars dels seus fills.

També a l’estiu les moltes associacions i clubs que formen el nostre ampli teixit associatiu de tots tipus continuen organitzant, igual com ho fan la resta de l’any, les seues activitats.

Afortunadament a Benissa tenim molt que oferir, mar i muntanya, bon menjar i bon beure, grans professionals en tots els àmbits, instal·lacions esportives de tot tipus, festa i tranquil·litat, paisatge i clima, i sobretot allò que som, mediterranis, amb tot el que això comporta.

Des del nou govern benisser hem canviat el Benissa està morta a l’estiu per el Viu l’Estiu a Benissa o per la nostra dita popular valenciana, a l’estiu tot el món viu, però sobretot recorda que has de viure-lo a Benissa.

Francesc Xavier Tro és regidor de Cicle Hídric, Obres i Serveis, Esports, Projectes Europeus, Patrimoni Històric, CREAMA, Creació d’Ocupació i Normalització Lingüística.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/