Opinió

100 dies del nou govern benisser; per Mari Carme Ronda

Mari Carmen Ronda
Mari Carmen Ronda

Com es sol dir, el temps corre sense cames. Tant és així, que ja han transcorregut 100 dies des que el govern del canvi estem al front de l’ajuntament i vaig assumir les delegacions d’Estratègia Territorial Urbana, Medi Ambient, Mobiliari Urbà, Cementeri, Justícia i Documentació i Espais Culturals (Biblioteca, Arxiu Històric, Museus, Commemoracions i Publicacions).

100 dies intensos de feina en els quals hem tingut que fer front a una benvinguda amb neu, pluja i vent que va fer malbé a platges, marges, camins, tendals de la plaça i un llarg etcètera i que gràcies a treballadors i treballadores de l’ajuntament i de la mercantil pública Benissa Impuls, amb l’ajuda de diferents administracions supramunicipals, a dia de hui hem restablert la normalitat. Passat el termini de prova, ara toca fer-ne repàs.

Començaré amb Estratègia Territorial Urbana (planejament). Aquesta regidoria és un del pilars fonamentals per al desenvolupament urbanístic, estratègic i econòmic del nostre poble. Per açò, des del departament estem treballant de valent amb el nou Pla General del qual prompte farem el procés de participació ciutadana i presentarem l’Estudi de Paisatge, per tal que entre totes i tots decidim la Benissa que volem. En aterrar al govern també ens vàrem trobar amb el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL), Aparcat més d’un any per l’anterior govern. La primera acció va ser visitar el Director General, Lluís Ferrando, a València per tal d’informar-nos al respecte. Visita que va ser molt agraïda pel Director General i el tècnic de la Conselleria responsable ja que cap polític/a de l’anterior govern el varen visitar pel tema del PATIVEL. També estem resolent problemes urbanístics arran de l’anul·lació del PG-03 com és el Sector Beniver, per al qual hem sol·licitat a la Conselleria l’aprovació d’unes Normes Transitòries d’Urgència per tal de poder atorgar llicències d’obra.

En Medi Ambient, després del temporal marí que va destrossar la platja de la Fustera i afectar en menor mesura la del Baladrar i Advocat, tant les brigades de Benissa Impuls com de serveis de l’Ajuntament varen fer intervencions d’urgència per tal de garantir la seguretat mentre demanàvem les ajudes al Ministeri. Ajudes que finalment ens varen concedir i aquestes pasqües ja hem pogut gaudir d’elles. També hem enllestit la tramitació per a l’obtenció de la Bandera Blava a la platja de la Fustera i estem treballant en el processos d’auditories (interna i externa) per a la renovació dels certificats de qualitat i mediambiental ISO 9001 i ISO 14001 que tant de prestigi i reconeixement tenen a nivell internacional i que fan de Benissa un destí turístic preferent.

I no ens deixem de costat el Paisatge Protegit de la Serra de Bèrnia i Ferrer. Hem mantés converses amb responsables de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per tal de tornar a engegar el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de la Serra de Bèrnia i Ferrer.
Pel que fa a Mobiliari Urbà, hem previst en les inversions financerament sostenibles dels nous pressupostos una partida destinada al mobiliari dels parcs infantils i donar solució a l’estat precari en que es troben alguns com el de la Capella o el que hi ha al camí de Canor, al costat del CEIP Manuel Bru i també millorar el de la Plaça i el de la Pinada de Selva.

Continue amb la regidoria de Cementeri. S’ha previst l’ampliació amb la construcció de mòduls de nínxols individuals, familiars i panteons. També estem treballant per millorar i informatitzar la informació les usuàries i usuaris del nostre cementeri municipal.

Quant a la regidoria de Justícia es treballa de valent per tal de solbentar, de manera favorable per a l’ajuntament, tots els conflictes jurídics que tenim.
Per finalitzar, parlaré de la regidoria de Documentació i Espais Culturals que, com he dit al començament inclou les àrees de Biblioteca, Arxiu Històric, Museus, Commemoracions i Publicacions.

Pel que fa a la Biblioteca, en breu tindrem els equips informàtics per posar-los a disposició dels/les usuaris i usuàries. També estem estudiant la possibilitat que es puga informatitzar tot el fons bibliogràfic amb la finalitat que es puga accedir des de la nova web per fer recerca de títols sense haver de desplaçar-se físicament a la Biblioteca.

Per a l’Arxiu Històric hem dotat de consignació pressupostària per a la restauració del nostre preat patrimoni documental com és el llibre “Del Rescat: Dels catius de Beniça” i tants altres que han estat oblidats en els diferents pressupostos i el temps s’ha encarregat d’anar deteriorant-los.

Parlem ara del Museus. Ja tenim la Casa-Museu dels Abargues enllestida per a la seua obertura al públic. També estem fent el condicionament per tornar a obrir la Sala del Consell (coneguda també com Llotja de Contractació). Per a este edifici hem previst una dotació pressupostària a les inversions financerament sostenibles. Estem parlant d’un edifici que és BIC i que durant moltíssims anys ha estat desmantellat com a Museu Etnogràfic, tancat i utilitzat com a magatzem. El Molí del Quisi, un altre edifici d’origen àrab i reutilitzat a l’època medieval que també anem a obrir al públic amb visites concertades. Continuem amb els museus però ara en parlarem del més modern: l’Espai d’Art Salvador Soria, dins de l’edifici de l’Espai Cultural Cases del Batlle. Actualment estan exposades totes les obres guardonades amb el 1er Premi de Pintura Salvador Soria, una exposició fantàstica que cal vorer.
En l’àrea de Publicacions estem enllestint la Col·lecció de Patrimoni de Benissa on diferents investigadores i investigadors del nostre poble ens donaran a conéixer el valuós patrimoni que tenim i del qual en desconeixem gran part.

Com haureu pogut comprovar sempre parle en la primera persona del plural, i és que sense el recolzament i ajuda de tot el personal al front dels diferents departaments, res haguera estat possible. Des del minut u hem sigut conscients de la manca de recursos humans que pateix tot l’Ajuntament i en concret les àrees de les quals en sóc responsable, sobretot a Medi Ambient que s’ha quedat sense personal i estem funcionant gràcies a dues persones que s’han oferit a ajudar-me. Però aquest handicap no ha minvat gens ni mica la il·lusió i esforç de cadascú per tal d’aconseguir que tots aquests projectes puguen eixir endavant i que tota la ciutadania i els visitants els puguen gaudir.

A totes i tots mil gràcies, n’estic molt pagada de formar part d’aquesta gran família.

*M. Carme Ronda i Abad és regidora de l’Ajuntament de Benissa per la Coalició Compromís.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?