Inici » Notícies » Natura

Xerrada informativa a Benissa sobre prevenció d’incendis forestals

25 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Curs a Benissa de prevenció d'incendis forestals

Curs a Benissa de prevenció d’incendis forestals

Hui dimarts, 25 de juliol, s’ha realitzat una xerrada informativa sobre prevenció d’incendis forestals organitzada per la Conselleria de Medi Ambient a Benissa.

Aquesta formació ja s’ha realitzat en altres poblacions com Alcoi o Elda i està destinada a les persones pertanyents a agrupacions de voluntariat ambiental que desitgen realitzar vigilància preventiva a l’estiu en les zones forestals.

L’Associació Anti Incendis de Benissa ABAI va proposar a la Conselleria realitzar aquesta xerrada a Benissa per la dificultat de desplaçar-se a Alcoi i també pel nombre elevat de persones en l’associació que estaven interessades a realitzar la formació.

A la xerrada van acudir unes quaranta persones de diferents grups de voluntariat de poblacions com Dènia, Ondara, Tavernes de la Valldigna, Pedreguer o Benidoleig, a més del voluntariat d’ABAI.

La formació es va impartir a l’aula de formació del Casal d’Associacions de Benissa per personal de la Conselleria de Medi Ambient durant més de tres hores. Entre els seus continguts es va informar sobre l’estructura i funcionament del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, legislació, com diferenciar les diverses columnes segons el fum, com comunicar-se amb l’emissora i en general, les línies bàsiques perquè les persones voluntàries puguen realitzar la seua tasca.

També es va dotar a les agrupacions d’elements essencials per a realitzar-la com una emissora per al contacte permanent amb el centre observatori més proper en el cas de detectar alguna incidència.

El voluntariat d’ABAI ha expressat la seua satisfacció per l’organització d’aquesta xerrada a Benissa per la Conselleria de Medi Ambient que suposa facilitar la formació a aquesta associació veterana en vigilància forestal.

Recordem que aquesta associació realitza vigilància diària amb torns de voluntariat a Bèrnia i la Solana durant l’estiu des de fa més de 20 anys de manera continuada.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/