Natura

Un estudi constata la riquesa de fauna de la Serra de Bèrnia

Un estudi de fauna portat a terme per ABAI (Associació Benissenca Antiincendis) confirma la presència d’espècies de fauna d’un gran valor ambiental i d’espècies protegides a les serres de Bèrnia, La Solana i els Lleus. El projecte s’ha centrat en l’estudi dels mamífers carnívors del LIC (Lloc d’Interés Comunitari) Serra de Bèrnia-Ferrer i han participat 15 voluntaris. Entre les espècies catalogades n’hi ha de rares com el ratpenat orellut meridional. També s’ha constatat la presència de rapaços com el mussol reial, que és un au d’hàbits nocturns que està en perill d’extinció, o l’esparver.

A més, de l’observació i les imatges preses amb la tècnica del parany fotogràfic es confirma la presència de genetas, teixons, fagines i mosteles, encara que les seues poblacions són escasses.

Paranys prohibits

Però, a més de constatar la riquesa de fauna d’aquestes muntanyes, en realitzar l’estudi s’ha comprovat que se segueixen utilitzant tècniques de caça no selectives i prohibides com els llaços o el verí. També s’han localitzat gossos assilvestrats abandonats pels seus amos.

L’estudi s’emmarca en la campanya de voluntariat ambiental d’estiu que per segon any consecutiu s’ha realitzat amb el patrocini del programa Volcam de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM).

Aquest mes també ha finalitzat el voluntariat de prevenció d’incendis forestals que es porta a terme des de fa més de deu anys. L’associació, a la tardor, realitza activitats com el control de plagues o la colocació de caixes niu i de refugi per als ratpenats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?