Inici » Notícies » Natura

Més de 1500 persones es manifesten en contra dels abusos urbanístics

5 de juny de 2005 No hi ha comentaris

Col·lectius de tota la comarca es van donar cita ahir a la vesprada a Benissa per manifestar-se en contra de les macrourbanitzacions que es preveuen a tota la Marina Alta.

En la protesta, organitzada per la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola, van participar membres d’Abusos Urbanístics No, de la Plataforma Segària-Vinyals, Salvem Sanet, el Runar, així com distintes personalitats polítiques, com els diputats Consuelo Catalá (PSOE), Carles Arnal (EU-L’Entesa), el secretari general del Bloc, Enric Morera o el portaveu dels Verds Toni Roderic, entre d’altres.

D’aquesta forma, 1.500 persones, segons la policia local i 3.000 segons l’organització, van recórrer els carrers per a reclamar “la protecció del patrimoni agrícola”, i alhora, protestar “en contra dels camps de golf i les macrourbanitzacions”. “No als camps de golf”, va ser la frase més repetida entre els assistents . Encara que pancartes de tots els colors i grandàries mostraven els missatges reivindicatius de cadascun dels col·lectius com “amb la terra no es juga”, “anem a lluitar fins al final” i “stop LRAU” entre d’altres. Després de més d’una hora de recorregut i una vegada en l’ajuntament les protestes van anar pujant de to fins que es va arribar a demanar la dimissió de l’alcalde, al qual se li va retreure que “si estàs en contra del projecte perquè no estàs ací amb nosaltres”. Una afirmació després de la qual el més d’un miler de persones assistents va trencar en aplaudiments i crits.

Amb el manifest, el portaveu de la plataforma que va organitzar l’esdeveniment, Francesc Blas, va expressar el “rebuig de tots els col·lectius a les macrourbanitzacions lligades als camps de golf que utilitzen les requalificacions del sòl rústic i afecten greument els paratges naturals”. A més, va continuar “estem en contra de l’aplicació perversa i malintencionada d’una llei que permet atropellar els xicotets propietaris i sotmetre’ls davant els que venen presumint de diners, poder i influències polítiques”. En aquest sentit, va advertir que “volem que els nostres municipis cresquen però d’una manera ordenada i sota la voluntat sempre dels pobles”.

Amb tot, Blas va denunciar que el projecte “continua a dia d’avui a la notaria”. També va anunciar que la coordinadora presentarà el proper 7 de juny una moció a l’ajuntament de Benissa on es proposarà que es “rebutge immediatament el pla de Benissa Golf sense esperar a qualsevol procés de tramitació iniciat”. A més hi haurà una reunió dels propietaris afectats el dia 9 a les 20.00 hores.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/