Inici » Notícies » Natura

L’Ajuntament tallarà i reposarà una palmera del Passeig Dolors Piera el dijous 30 d’agost

28 d'agost de 2018 No hi ha comentaris
Estat de la palmera del passeig Dolors Piera

Estat de la palmera del passeig Dolors Piera

El dijous 30 d’agost es tallarà una palmera ubicada al Passeig Dolors Piera per raons de seguretat, donat que la zona és utilitzada com a pàrquing i per a actes amb assistència de gran nombre de persones.

Igual que la resta de palmeres del Passeig Dolors Piera, es tracta d’un exemplar de palmera datilera (Phoneix dactyllifera) que van ser plantades el setembre de 1982. Aquesta palmera va patir un atac per fongs a l’ull durant els anys 2011 – 2012, que li provocà un creixement anòmal de les palmes que treia fins al 2014. Des de la detecció, va ser tractada amb fungicides i fortificants a més dels indicats pel control del morrut roig, donant la infecció per erradicada totalment el 2015-16 i per tant donant-se per totalment recuperada. Si bé, el servei municipal va detectar que la infecció havia causat danys estructurals que, recomanaven que la part superior tinguera el menor pes possible.

Amb el creixement s’han fet més patents aquests danys estructurals manifestant clarament un estretament molt important situat un poc per sota de la part superior que, en l’última revisió del servei recomanen per raons de seguretat i donat el seu emplaçament, tallar i substituir per un exemplar sa amb bona integritat estructural.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/