Inici » Notícies » Natura

El Xylella Fastidiosa arriba a Benissa. Pinos i Berdica afectades

24 d'octubre de 2017 No hi ha comentaris
Bancal d'ametlers

Bancal d’ametlers

El bacteri Xylella Fastidiosa que afecta nombroses espècies vegetals com les oliveres, els ametlers o els ceps, entre d’altres, ha arribat a Benissa, segons el butlletí oficial de la Comunitat Valenciana. Aquest quart brot en territori valencià hauria afectat tres parcel·les situades a Pinos i una quarta situada a Berdica.

La resolució de la Conselleria d’Agricultura estableix que en un termini màxim de 15 dies des de la seua publicació s’arrancaran i destruiran in situ en un radi de 100 metres al voltant de les parcel·les on s’ha detectat el bacteri tot el material vegetal d’espècies hospedants del bacteri, tot el material vegetal infectat i tot el material vegetal amb símptomes sospitosos d’estar infectat.

Els propietaris de les parcel·les afectades hauran de permetre el pas del personal de l’administració a les seues parcel·les per a procedir al compliment de les mesures necessàries i, en cas que el mateix propietari procedisca a la destrucció del material vegetal, aquesta haurà d’estar feta en presència d’un funcionari de Conselleria.

Es prohibeix, a més, plantar espècies vegetals hospedants del bacteri en la zona infectada, excepte en els llocs protegits físicament.

A continuació podeu trobar un plànol amb les parcel·les afectades a Benissa. Podeu veure les parcel·les fent clic a la icona a l’esquerra del títol del mapa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/