Natura

El Runar presenta un recurs d’alçada contra el nou Pla General d’Ordenació Urbana

El col·lectiu ecologista El Runar ha acudit a la via judicial per a manifestar la seua posició contrària als paràmetres marcats en el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que va entrar en vigor la setmana passada. Per a dur endavant aquesta iniciativa han contactat amb l’Asociación Abusos Urbanísticos No a fi d’aprofitar-se’n dels seus mitjants tècnics i humans per a presentar un recurs d’alçada contra el document urbanístic una vegada conclós el període d’al·legacions per la via administrativa. El portaveu dels ecologistes, Angel Ibañez, ha assenyalat que “s’ha produït una gran variació de la primera proposta de PGOU a la que hi ha ara i les al·legacions que van presentar en el seu dia ja no són les més adequades”.

Segons Ibañez, una de les modificacions més importants introduïdes ha estat el canvi en la densitat de construcció de vivendes unifamiliars, ja que s’ha passat de parcel·les de 800 a 570 metres quadrats. “El problema principal és la quantitat que va a construir-se i van a fer-se certes coses que no s’ajusten a les recomanacions de la Conselleria”, comenta el representant de El Runar. Els ecologistes sols han tingut accés a la documentació del PGOU que apareix en Internet, és a dir, la publicació en el BOP, però no als plànols “perquè han esperat a que passara el període legal per a presentar qualsevol tipus de recurs per a ensenyar-los”, assegura Ibañez. També hi ha hagut queixes d’alguna formació política amb representació municipal en aquest mateix sentit.

Per un altra banda, els ecologistes tampoc valoren positivament l’aprovació del Consell Municipal d’Urbanisme, Medi Ambient i Patrimoni Cultural “perquè nosaltres varem presentar unes al·legacions i no han sigut ni tan sols contestades”, indica el portaveu de El Runar. “Aquest òrgan”, afegeix, “és una tapadora perquè la seua composició és molt partidista, asignats unilateralment, i arribaran a les mateixes conclusions que si no consultara res a ningú”. Com a alternativa, El Runar demana l’elaboració de l’Agenda Local 21 segons les directrius marcades per la Cumbre de Rio de Janeiro de 1992. “Però l’Agenda i el Consell no tenen res a veure, perquè el Consell és una cosa feta a dit, un rentat de cara per al govern, i l’Agenda pretén una participació global de tot el poble en moltes més coses que van més enllà de les qüestions purament urbanístiques”, diu Ibañez.

El debat està obert i sembla que encara hi haurà moltes més coses a parlar. De fet, per al proper divendres, a les 20.30 hores i a la seu universitària, El Runar ha organitzat una taula rodona per a parlar sobre les polítiques urbanístiques actuals i les seues alternatives. Hi estaran presents representants de la Conselleria de Territori i Habitatge, la Universitat d’Alacant i la Politècnica de València, i dels Ajuntaments de Benissa i Puçol.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?