Inici » Notícies » Natura

El Runar demana més celeritat en l’elaboració de l’agenda local 21

20 d'agost de 2004 No hi ha comentaris

El Col·lectiu Ecologista El Runar demana a l’ajuntament més celeritat a l’hora de posar en marxa l’agenda local 21. Hi va haver un primer intent d’elaboració d’aquest instrument de planificació però l’empresa encarregada de fer l’auditoria medi ambiental no va complir amb els terminis marcats. El portaveu del Runar, Àngel Ibañez, ha assenyalat que “sabem qui hi ha una subvenció per elaborar l’agenda però encara no s’ha fet per deixadesa de l’ajuntament”. “Esperem que ara”, afegeix, “no ocòrrega el mateix, que hi haja un major seguiment i tot arribe a bon port”.

Així, l’agenda Local 21 esdevé, segons els ecologistes, la clau per fomentar la participació ciutadana a l’hora de marcar les directrius del creixement i del desenvolupament del poble. En aquest sentit, els membres del Runar aposten per ella i rebutgen clarament el Consell Municipal d’Urbanisme i Medi Ambient perquè consideren que és un òrgan testimonial i dirigit per l’administració . “No servirà pràcticament de res, sols de lloc de diàleg, perquè ara l’ajuntament està tancat en banda. Però no sabem perquè no va avant i mentrestant el PGOU està en marxa, hi ha molts plans parcials i veïns afectats”, diu Ibañez.

En certa manera, els ecologistes pensen que les competències del Consell d’Urbanisme i de l’Agenda Local 21 es solaparien i, per tant, cal decidir aviat per un d’ells. “A l’agenda pot entrar més gent en representació de tot el poble i, d’aquesta manera, arreplegar millor els interessos generals. El Consell té unes normes pròpies que no han estat consultades a ningú i ja sabem d’avantmà el resultat que tindrà”, indica Ibañez.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/