Inici » Notícies » Natura

Benissa celebrarà el Dia Internacional de les Muntanyes l’11 de desembre

19 de novembre de 2016 No hi ha comentaris
Serra de Bèrnia

Serra de Bèrnia

L’Ajuntament de Benissa, amb la coordinació del Col·legi d’Enginyers Forestals i la col·laboració de la Diputació d’Alacant, ha programat un esdeveniment especial amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, que se celebrarà el pròxim 11 de desembre, amb un homenatge que tindrà com a escenari la serra de Bèrnia. Així ho han explicat en roda de premsa el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, el diputat de Medi Ambient, Javier Sendra i el regidor de Medi Ambient, Arturo Poquet.

Amb el missatge d’esperança i de sensibilització a favor de les muntanyes i terres altes del món, i amb la temàtica de la FAO “Cultures de Muntanyes”, s’han organitzat actes al llarg de tres jornades amb l’objectiu de conscienciar la població sobre el valor de les muntanyes i la necessitat de protegir-les i gaudir-les.

La programació que s’ha organitzat és la següent:

Divendres 9 de desembre

12.00h – Acte Institucional del Dia Internacional de la Muntanyes 2016, i a continuació, inauguració de l’exposició fotogràfica, “Les Cultures de la Muntanya” a la Seu Universitària, on s’exposaran, entre d’altres, fotografies cedides per la pròpia Aliança per les Muntanyes de les Nacions Unides.

Dissabte 10 de desembre

10.30-13.30h – Felicitació del Dia de les Muntanyes per Ràdio Club Montgó i tots els radioaficionats que vulguen participar, des de la Font de Bèrnia. Col·labora l’Agrupació de Protecció Civil de Benissa.

20.00h – Conferència “El Sentiment de la Muntanya, un viatge per la relació històrica de l’home i la muntanya” a càrrec de Sebastián Álvaro i Ramón Portilla del programa de TVE de “Al filo de lo impossible” a la Seu Universitària.

Diumenge 11 de desembre

8.30h Lliurament de dorsals a la plaça Rei Jaume I i posterior ascens a Bèrnia per a llegir de la Declaració del Dia Internacional de les Muntanyes. Inscripcions 5€ en www.welovemountains.org

Col·laboren en aquest esdeveniment a més, el Club de Muntanya Margalló, ABAI-Associació Benisera Anti Incendis, Cyber Arena, Seu Universitària de la Marina, AECC Benissa, Protecció Civil Benissa, Cadena Ser Radio Litoral i Radio Club Montgó-Dénia. L’Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Benissa també s’ha volgut sumar a aquesta celebració i prepararà una exposició especial sobre “Bèrnia”, a més d’un mata-segells, dos postals i una targeta especial franquejada.

L’Assemblea General de l’ONU va designar l’11 de desembre com a Dia Internacional de les Muntanyes i des de l’any 2003 s’ha celebrat amb la finalitat de promoure la conservació d’aquests territoris així com la defensa de la gent que hi viu.

Hashtags: #welovemountains #DIM16

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/