Inici » Notícies » Natura

ABAI comença la temporada de vigilància de zones forestals

10 de Setembre de 2014 No hi ha comentaris
Voluntària d'ABAI al cim de la Solana

Voluntària d’ABAI al cim de la Solana

L’Associació Benissera Anti Incendis (ABAI) comença les seues tasques de vigilància forestal a Benissa amb torns de voluntaris.
Aquesta associació mediambiental benissera inicia amb els seus voluntaris aquest programa de prevenció d’incendis que realitza des de pràcticament la seua formació l’any 1993, després d’un gran incendi que va arrasar la serra de Bèrnia i Oltà i que va deixar un paisatge desolador.

Aquesta activitat és una de les prioritàries de l’Associació Benissera Anti Incendis i es realitza durant l’època de més risc per les temperatures.

Els membres de l’associació fan torns de vigilància a la Serra de Bèrnia i la Solana en contacte permanent amb els serveis de coordinació d’extinció d’incendis del País Valencià. Els voluntaris emplenen un part d’actuació i disposen d’un vehicle que facilita l’associació dotat amb prismàtics, farmaciola, carpeta amb documentació, emissora o  mòbil i tots aquells materials útils per a realitzar la vigilància.

En els seus més de vint anys d’existència ABAI s’ha consolidat com una associació la finalitat principal de la qual és la de desenvolupar actuacions preventives d’incendis forestals i el germen d’on van néixer altres associacions municipals com Protecció Civil o Bombers Voluntaris de Benissa. En el seu afany de conservar el nostre patrimoni forestal està desenvolupant des de fa temps un projecte destinat a la regeneració del bosc de la serra de Bèrnia mitjançant la pol·linització natural amb abelles.

Qualsevol persona pot realitzar aquestes tasques de voluntariat posant-se en contacte amb el president de l’associació Antonio Baydal telf. 659895895

Més informacióa a: http://abaibenissa.blogspot.com

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/