Inici » Notícies » General

Vicent Cabrera trasllada a l’executiu local directrius urbanístiques que el PSOE considera claus per a la Benissa del futur

28 de novembre de 2019 No hi ha comentaris
Vicent Cabrera

Vicent Cabrera

El Partit Socialista té clar el model urbanístic que vol per a la Benissa del futur més immediat i reclama donar celeritat a l’aprovació d’un Pla General Estructural que substituïsca l’actual PGOU, datat de 1982, un document que està totalment obsolet i no s’ajusta a la realitat actual del municipi. Així li ho ha exposat el secretari general de l’agrupació local socialista, Vicent Cabrera, al batle de la localitat, el popular Arturo Poquet, en una entrevista que han mantingut els dos polítics recentment.

El dirigent socialista ha posat sobre la taula les directrius que ha de complir el Pla General segons el seu punt de vista, posant l’accent principalment en la zona costanera, advertint que les Unitats d’Execució no resulten operatives si són de més de 50.000 metres quadrats.

D’altra banda Cabrera advoca per la necessària intervenció en la zona de la Llobella, en contra d’una política de conservació sense cap mena d’actuació. El socialista fa referència a l’afecció del PATIVEL sobre aquest espai natural.

D’altra banda, reclama una revisió de les necessàries zones verdes en la franja litoral, perquè siguen més àmplies, a l’estil, apunta Cabrera, dels grans parcs europeus, que ajuden a contrarestar les zones residencials.

Respecte el nucli urbà, el secretari socialista, detecta un error en la proposta de l’equip redactor del document urbanístic, i suggereix repensar la programació de la zona nord del municipi plantejant la creació d’un corredor verd. Respecte la zona est de Benissa, Cabrera es mostra partidari de mantindre el sòl urbanitzable a Bellita, amb usos mixtos: sanitari, residencial,… pensant en la possibilitat de crear una Residència de Majors en aquest emplaçament.

D’altra banda reclama la necessitat de fer créixer la zona esportiva, dotant a Benissa d’un segon camp de futbol i d’una nova pista d’atletisme. I inclou entre els punts a abordar dins del document, la necessitat de zones d’aparcament en el centre del nucli urbà, però prioritzant els pàrquings en superfície en lloc dels subterranis, perquè segons explica Cabrera, aquests segons són més cars i costosos d’executar.

Cabrera assegura que les propostes dels socialistes van ser ben vistes pel batle, que va coincidir en diverses de les puntualitzacions del secretari del PSOE.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 26 de novembre de 2019 a la web de Ràdio Litoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/