Inici » Notícies » General

Veïns de Pedramala estudien denunciar per prevaricació al batle

6 de febrer de 2008 No hi ha comentaris

La urbanització de Pedramala II porta camí de convertir-se en un seriós problema per a la corporació de Benissa. Els membres de Pedramala II SL -que aglutina al 90% de veïns de la zona i l’alternativa de la qual va ser descartada en favor de la que va presentar Construcciones Benimarco SL- van anunciar ahir que els seus advocats estan estudiant presentar una denúncia per presumpta prevaricació contra el batle, el popular Juan Bautista Roselló.

La reunió dels propietaris es va produir ahir al mig dia a les escoles velles de Pedramala i van assistir al voltant de quaranta persones. El portaveu dels diferents socis, Eckhard Ropohl, va indicar que només van tindre un dia abans del ple del passat 22 de gener per a estudiar l’informe tècnic de l’ajuntament, però una vegada revisat per juristes i arquitectes coincideixen a dir que “podria contindre una tendència clara per a adjudicar el programa a Construcciones Benimarco SL”.

En aquest sentit, indiquen que el batle va basar la seua decisió principalment “en criteris econòmics” ja que les dues alternatives estaven presentades per propietaris, uns de terrenys i els altres principalment de cases i fins i tot eren molt semblants excepte en un vial de grans dimensions. Sobre la base de les xifres de l’informe tècnic, el PP va adjudicar el PAI a Construcciones Benimarco SL, amb el vot de qualitat del batle. No obstant això, Ropohl, va assenyalar que hi ha dades “ineludibles i fixes com el del notari, on tots cobren el mateix” que van ser omeses en el programa triat pel PP, “igual que els costos financers”.

Si s’eliminen aquests costos d’ambdós programes, l’alternativa dels propietaris de cases és “entre 200.000 i 300.000 euros més econòmica”. L’empresa que aglutina els veïns ja ha presentat un recurs administratiu contra l’ajuntament en considerar que la decisió adoptada no era la més econòmica. Al mateix temps, estudia presentar la citada denúncia contra el batle per presumpta prevaricació. Ropohl també va explicar que el taüt que porten en les seues protestes simbolitza el soterrament de la justícia, “no com a institució, sinó com a equitat, rectitud i imparcialitat de les decisions polítiques” adoptades per l’ajuntament.

La promotora respon que la seua alternativa s’ajusta al PGOU i respecta el model de construcció tradicional

Construcciones Benimarco, la promotora a la qual el ple, gràcies al vot de qualitat del batle, li va adjudicar el PAI de Pedramala, va afirmar ahir en un comunicat que la seua alternativa “ha reduït al màxim el benefici de l’urbanitzador, les despeses de gestió i, així mateix, els terminis d’execució” i per aquest motiu rebaixa també “els costos per als propietaris”. La promotora sosté que el seu programa “estableix un model d’assentament urbà perfectament ajustat al PGOU i que respecta el model tradicional de la zona, amb una edificabilitat màxima de quatre cases unifamiliars per hectàrea”.

També assegura que les crítiques contra el seu programa urbanístic són “interessades i tendencioses”, ja que, continua la promotora, procedeixen de “algun propietari, titular de clars interessos econòmics en ser a més participant de l’alternativa tècnica no triada, que fins i tot va construir en el seu moment sa casa amb manifesta infracció de les normes urbanístiques, sent sancionat per això, i amb expedients d’enderrocament actualment tramitats en l’Ajuntament de Benissa”.

Aquesta empresa comenta en el seu comunicat que el seu projecte urbanístic “executa allò previst en el PGOU de Benissa aprovat en 2003 per unanimitat de tots els grups polítics”. Reitera també que el seu PAI “respecta la tipologia de construcció tradicional de la zona i respon a les necessitats dels propietaris de terrenys afectats”. Incideix també en el fet que els usos compatibles com són el cultural, hoteler o sanitari contribueixen a “augmentar la qualitat de vida” dels propietaris.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/