Inici » Notícies » General

Veïns de Benissa es mobilitzen per a aconseguir una millora en la variant, actualment en construcció

18 de setembre de 2020 No hi ha comentaris

Obres de la variant de Benissa

Un grup de veïns de Benissa s’estan organitzant per a constituir una plataforma el principal objectiu de la qual serà demandar una millora en el projecte de la variant. Un projecte amb un llarg historial de paralitzacions, canvi d’adjudicatària, remodelacions… que continua executant-se després de superar diversos obstacles. Aquest col·lectiu pretén recollir signatures que recolzen la seua sol·licitud per a la creació d’un accés directe des de la Costera del Povil fins el Camí Vell de València. Una zona que acull hui dia molt de trànsit per als vianants i que l’actual traçat marcat en el projecte de la variant, modificarà per complet impedint el pas directe.

Es tracta d’unes obres que executa el Ministeri de Foment, que arranquen en el quilòmetre 175,2 de la carretera N-332, per a salvar el nucli urbà de Benissa, alliberant de trànsit l’actual travessia de la nacional, l’avinguda del País Valencià, i tornar a enllaçar amb la carretera en el quilòmetre 179,7.

Els veïns adverteixen, que tots aquells que circulen per aquesta zona, que dóna accés per exemple al cementeri municipal des del centre urbà, es veuran obligats a donar una volta important.

Aquest grup de ciutadans ja s’ha posat en contacte amb un encarregat de les obres, per a traslladar-li la seua proposta. I afirmen que, si bé el tècnic considera factible l’actuació proposada i encara s’està a temps per a incorporar-la com un modificat al projecte, comportaria un increment en el cost de l’actuació que no està pressupostat.

Els promotors d’aquesta iniciativa busquen el suport dels veïns de Benissa i dels seus responsables polítics, considerant que la proposta no implica una gran inversió atés el desemborsament que suposa la construcció de la variant i no obstant això sí que aportarà una millora substancial per als usuaris.

Des de l’ajuntament donen suport a la proposta d’aquest col·lectiu, segons ha assenyalat el batle, Arturo Poquet. El batle afirma que també ha traslladat la seua petició al responsable tècnic de l’obra i que s’està estudiant. La modificació plantejada pels veïns, implicaria, explica Poquet, construir un pas sota nivell a l’altura de la rotonda projectada a l’altura de la Costera del Povil i per tant, un sobrecost, insisteix el batle. “Cal ser realistes” conclou el batle.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 de setembre de 2020 a la web de Ràdio Litoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/