Inici » Notícies » General

Una empresa pagarà una plusvàlua de 37.000 euros

2 de setembre de 2008 No hi ha comentaris

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’empresa Urba Benissa contra la sentència del jutjat del contenciós-administratiu que concloïa que la citada empresa havia de pagar 37.547 euros d’impost de plusvàlua per la compravenda d’uns terrenys. El TSJ considera que aquests terrenys, situats a la partida Montserra, malgrat no reunir encara condicions per a edificar, “gaudeixen d’una expectativa immediata” de ser urbanitzats i edificables. Per aquest motiu confirma que la promotora ha d’abonar l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys o plusvàlua.

L’empresa, no obstant això, tant en el seu primer recurs contra SUMMA Gestió Tributària, organisme de la Diputació d’Alacant, com en l’apel·lació contra la primera sentència, al·legava que la compravenda d’aquesta finca de Montserra no estava subjecta a l’impost ja que els terrenys estan classificats com a urbanitzables no programats i per tant no reuneixen encara condicions per a construir. La promotora indicava que, a efectes tributaris, havien de considerar-se com a rústics i no subjectes a plusvàlua.

No obstant això, el TSJ conclou que, en tindre una perspectiva “immediata” de ser edificables, aquests terrenys han d’estar subjectes a l’impost. I argumenta que precisament aquesta “potencialitat” de ser urbanitzats i edificables influeix en el fet que “els interessats procedisquen a la seua adquisició o compra o transmissió per uns preus que res tenen a veure amb la naturalesa de purament rústics o agrícoles”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/