Inici » Notícies » General

Una alumna de 7 anys de Benissa, la més ràpida de l’Estat Espanyol a contar de memòria

7 de juny de 2013 No hi ha comentaris
Laura Ausina

Laura Ausina

Laura Ausina, de només set anys d’edat, ha demostrat ser la més ràpida de tot l’Estat Espanyol fent comptes de memòria, sense usar calculadora, llapis ni paper. Alumna de l’escola Manuel Bru de Benissa, ha participat juntament amb més de 400 estudiants d’entre 5 i 13 anys de tot l’estat en el Campionat Nacional de Càlcul Aloha Mental Arithmetic celebrat a Madrid. Amb ella es van apropar a la capital els seus germans, Alex i Pablo Abellán, els tres del mateix centre.

La guanyadora va haver d’executar més de 70 operacions aritmètiques en menys de cinc minuts i únicament podia emprar un àbac o la seua agilitat mental. El campionat pretén potenciar les capacitats mentals dels xiquets i aquest curs han desenvolupat aquest mètode un centenar d’alumnes de la província.

Talent

Per la seua banda, la Universitat d’Alacant acull el dissabte a les 9.30h a la Facultat de Ciències el projecte*Estalmat, organitzat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, per a detectar, orientar i estimular el talent matemàtic dels estudiants d’entre 12 i 13 anys sense traure’ls del seu entorn. Les proves es faran simultàniament a les diferents comunitats autònomes, i de la valenciana se seleccionarà als 25 alumnes que demostren major talent.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/