Inici » Notícies » General

Un veí de Benissa ajudarà a crear la primera xarxa de rutes de senderisme a Equador junt amb el Fons Valencià per la Solidaritat

30 d'agost de 2017 No hi ha comentaris
Miguel Ángel Soliveres

Miguel Ángel Soliveres

Miguel Ángel Soliveres és veí de Benissa. Conegut per ser un dels creadors de la prova de La Perimetral, és expert en senderisme. Per la seua part, Benissa forma part del Fons Valencià per la Solidaritat, i com a poble membre pot participar en les propostes que aquesta associació du a terme per a fomentar la cooperació al desenvolupament dels països empobrits. En aquest cas Benissa va proposar l’opció de què Miguel Ángel poguera participar en un projecte molt especial, dins del programa ‘Experts Municipals Voluntaris’, i després d’enviar el seu CV i una carta de presentació el varen seleccionar.

“Es tracta de dissenyar 4 rutes de senderisme a Equador, a la Mancomunitat Pueblo Cañari”, explica Soliveres, qui partirà cap a l’esmentat país sud-americà el pròxim 4 de setembre. Un projecte que serà pioner, ja que a Equador mai havien plantejat el senderisme com una opció per a dinamitzar el turisme. “El Ministeri de Turisme d’Equador està molt interessat i pendent del treball de camp que realitzarem durant les pròximes setmanes”, manifesta el benisser.

A la Mancomunitat Pueblo Cañari l’esperen tasques de disseny i coordinació de senyalització, fixar els codis internacionals de senderisme i també adaptar les dades GPS. “Hi ha faena al davant, i ja estic consultant la web de l’institut cartogràfic d’allí, per avançar un poc”, destaca el nostre protagonista, molt il·lusionat. Miguel Ángel enguany sacrifica les seues vacances i per suposat no cobrarà per aquesta faena, però té molt clar que es tracta d’una “experiència vital, una oportunitat increïble per a algú a qui li encanta el senderisme”.

Soliveres és Tècnic de senders de la Federació Espanyola -i també Valenciana- de Senderisme, ha sigut professor en els 4 últims cursos de senders i té experiència amb el disseny i revisió de rutes per tota la Comunitat Valenciana. Una trajectòria i uns coneixements que li permeten viatjar a Equador amb el Fons Valencià per la Solidaritat i conviure més de 20 dies amb altres persones, amb altra cultura.

A Benissa ja hi ha una altra persona que ha viatjat amb el Fons. Es tracta de Loli Vicens, Tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Benissa, qui a 2013 ja va estar a la Mancomunitat Pueblo Cañari, treballant en un pla estratègic de Turisme. Un precedent que ara troba una continuïtat amb el viatge de Soliveres: “Loli em va parlar d’un projecte molt interessant a Equador”, rememora l’expert en senderisme, “i ara tinc per davant 22 dies on espere poder aportar tot el que estiga en les meues mans”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/