Inici » Notícies » General

Un únic tècnic agrari atén els llauradors i ramaders de la comarca

29 de novembre de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 29 de novembre de 2008:

Els llauradors i ramaders del sud de la Marina Alta han fet públic el seu malestar i preocupació, perquè la Conselleria d’agricultura, pesca i alimentació ha reduït a un únic tècnic agrari els cinc que hi havia a les tres oficines que compta la comarca, a Pego, Dénia i Benissa.

En el seu comunicat ressalten que “els mes perjudicats som els del sud de la comarca, que ens veiem obligats a desplaçar-nos a Pego per a demanar les subvencions, rebre informació o resoldre els problemes que presenten els nostres expedients ja que a l’oficina de Benissa sols hi ha un auxiliar administratiu” i afegeixen “un fet que suposa realitzar entre 70 o 90 quilòmetres, el que suposa una pèrdua de temps i diners, tenint en compte que ha augmentat notablement la burocràcia i la quantitat de cartes que rebem per part de la Conselleria i que són difícils d’entendre”.

Aquesta agrupació recorda que amb la nova entrada dels cítrics en del règim de pagament únic s’ha produït un increment notable d’expedients d’ajuda gestionats a la comarca, superant els 3.000, la majoria pendents de resoldre les al·legacions que van presentar.

Un fet que provocarà el retard del cobrament de les ajudes i que tal vegada siguen els últims a cobrar de tot el País Valencià.

Els col·lectius també lamenten que “ara amb la crisi en la construcció ha augmentat notablement el nombre de desocupats a la comarca pel que hem de dinamitzar altres sectors productius i l’agricultura podria recuperar alguns dels que van canviar el seu ofici per a guanyar més diners”. Amb aquest comunicat els llauradors i ramaders demanen més suport i assessorament per a fer més productives les seues explotacions agràries.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/