Inici » Notícies » General

Un regidor de Teulada, denunciat per cobrar permisos no retribuïts

4 d'abril de 2016 No hi ha comentaris
Jordi Martinez

Jordi Martinez

Un funcionari de l’Ajuntament de Benissa ha denunciat el portaveu del grup municipal RED de Teulada, Jordi Martínez -la segona formació en nombre de regidors- per a gaudir de permisos no retribuïts per a anar a plens i comissions i cobrar indemnitzacions. En total, Martínez ha cobrat 14.799 euros des que és regidor, des de maig de 2012 i, segons la denúncia, aquesta quantitat se li hauria d’haver descomptat de la seua nòmina a Benissa -on és auxiliar administratiu-, segons allò establert en l’article 75.6 de la Llei de Bases de Règim Local.

Ara, la pilota està en la teulada de l’Ajuntament de Benissa, el batle del qual, el popular Juan Baptista Roselló, que haurà de sol·licitar un informe al secretari de la corporació perquè aclarisca el contingut de la denúncia. La denúncia va ser presentada la setmana passada davant l’ajuntament i el denunciant diu que el portaveu de RED el que ha fet és ocultar a l’administració que li paga, l’Ajuntament de Benissa, que els permisos sí que són retribuïts, ja que en la denúncia s’aporten tots els pagaments que li ha fet l’Ajuntament de Teulada des de maig de 2012 fins l’actualitat per les indemnitzacions per assistència als plens.

Per açò, el denunciant exigeix a l’Ajuntament de Benissa que li reclame els 14.799 euros que Martínez ha cobrat i li adverteix de les responsabilitats que es poden derivar per haver ocultat “el fet d’haver rebut aquestes quantitats”. I també li alerta d’una possible falsedat documental, doncs segons el denunciant, “en les seues instàncies per a demanar aquesta assistència no manifesta que no percep cap tipus d’emoluents per l’Ajuntament de Teulada”. El funcionari denunciant adverteix que l’afectat hauria de procedir al reintegrament de les quantitats i l’ajuntament, en la seua obligació d’exigir-les per “ser incompatible percebre aquestes quantitats en horari laboral”.

El portaveu de RED, Jordi Martínez, va dir aquest diumenge que ell sempre ha seguit el procediment que se li va establir en el decret d’Alcaldia de Benissa de maig de 2012 i que des d¡aleshores mai ha tingut cap problema. “Totes les meues absències estan justificades i compten amb el vistiplau del regidor i la tècnic de l’àrea en la qual estic assignat”, va matisar Martínez, que també va comentar que ell de Teulada no té cap retribució ni total ni parcial, només les indemnitzacions per assistència a plens i comissions.

En la denúncia, a més de les suposades anomalies en què poguera haver incorregut Martínez, també s’aporten precedents en els quals la justícia advoca perquè els funcionaris que al seu torn són personal de l’administració només poden dedicar-se parcialment a les seues funcions com a membre de la corporació municipal i fora de la seua jornada de treball; és a dir, en cas d’estar en aquesta situació, sempre s’hauria d’optar per l’acompliment d’una o altra acosa, sense possibilitat de simultanejar-ho.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 4 d’abril de 2016 a la web del diari EL MUNDO

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/