General

Un oasi per als joves

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 10 de febrer de 2007:

La Casa del Sol i la Lluna de Benissa és un oasi enmig del desert per als més de 400 joves d’entre 13 i 22 anys de la Marina Alta que passen per les seues instal·lacions cada mes, només, durant els caps de setmana.

Un raig de llum que es presenta com una segona llar càlida on la nit promet en un espai íntim, lliure de fums i costums dolents en què tots són iguals ja que els seus fonaments s’han construït mitjançant la igualtat entre les diferents confessions religioses i les múltiples cultures que conviuen a la comarca.

El Quarter Vell de Benissa i antiga Casa dels Feliu (segle XVII) conserva la bellesa senyorial que caracteritza el barri històric de Benissa, no obstant això, cadascun dels racons alberga els últims avanços tecnològics d’avui dia.

En la Casa del Sol i la Lluna no es permet fumar ni beure alcohol, en canvi els adolescents sopen i es prenen un refresc per només tres euros en una bonica cafeteria que queda just a l’entrada de la planta baixa de l’edifici.

La responsable de les instal·lacions i coordinadora d’oci positiu, María José González, no titubeja quan afirma que “confia plenament en els xavals”.

De fet, molts d’ells acaben convertint-se en voluntaris que l’ajuden els caps de setmana a la cafeteria o en les activitats que s’hi organitzen, una visió de la joventut que és difícil trobar en aquests temps de violència a les aules, agrega la responsable del centre d’oci.

María José lamenta que en massa ocasions, els instituts o les escoles es converteixen en el brou de cultiu de xicotets grups hermètics, un concepte que desapareix quan els joves entren per la porta, “ací coincideixen i donen el primer pas per a entaular una conversa”, explica mentre assenyala la taula on es troba asseguda.

Discoteca light

Però hi ha més, en la Casa del Sol i la Lluna, cada cap de setmana i també durant les festes els adolescents gaudeixen de les pel·lícules que s’hi projecten, ballen en la disco light o participen en els tallers programats per a aquest mes.

Entre les dues plantes de la Casa del Sol i la Lluna es troben la sala de jocs i també la dels coixins on els xavals escolten la música que els agrada o bé es connecten a Internet.

La responsable detalla, satisfeta, el contingut de les diferents seccions de la casa, al mateix temps que apunta que aquesta “no podia quedar-se obsoleta en dos anys” pel que des de la Fundació Abargues, impulsora la Casa del Sol i la Lluna, es va decidir apostar tot d’una per dotar l’edifici amb tot el que “els joves pogueren necessitar per a un desenvolupament correcte de les seues capacitats”. La mateixa fundació s’encarrega de pagar les despeses derivades dels sous dels treballadors i també els del manteniment de les instal·lacions, encara que María José admet que un dels seus objectius és que l’Ajuntament de Benissa participe econòmicament en les despeses així com aconseguir una sèrie de patrocinadors tant del sector públic com privat per a desenvolupar les activitats.

Una emissora de ràdio

Un altre dels punts que s’han proposat abordar pròximament és engegar de forma estable i continuada la xicoteta emissora de ràdio de la casa ja que actualment gaudeixen de les instal·lacions però no s’estan utilitzant.

Aquesta aventura va començar el 27 de maig de 2005 quan les germanes Ana i María José, de l’ordre de les Franciscanes de la Immaculada, van engendrar al costat de Víctor Cortizo, director del Departament de Pastoral de Joventut en la Conferència Episcopal una idea: crear un punt de trobada on els xavals facen com a propis els valors de l’amistat, la tolerància i la responsabilitat en un ambient plural i amb tots els mitjans a l’abast de la Fundació Abargues. Un projecte comparable amb La Casa Encendida de Madrid.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?