Inici » Notícies » General

Un nou pou garanteix el subministrament d’aigua potable a Benigembla, Benissa i Senija

28 d'octubre de 2017 No hi ha comentaris
Inauguració del Pou de Corralet II

Inauguració del Pou de Corralet II

La Marina Alta segueix donant passos per a garantir el subministrament d’aigua i acabar amb els problemes de restriccions durant diverses hores cada dia que pateixen molts municipis durant alguns mesos de l’any. Per això ahir va inaugurar un nou pou, el Corralet II, situat a la partida del mateix nom al terme municipal de Benigembla. A més d’aquesta localitat, la nova construcció proveirà a les localitats veïnes de Senija i Benissa. Aquesta última serà l’encarregada de la gestió del pou.

La nova obra està impulsada i finançada per la Diputació Provincial d’Alacant, que ha invertit un total de 239.293 euros. La construcció, apunten des del govern provincial, garantirà un cabal màxim de 100 litres per segon i permetrà reduir la captació de recursos d’altres fonts de subministrament. Malgrat això, el diputat de Cicle Hídric Francisco Manuel Sáez va explicar que el funcionament del pou no serà del 100% “si no és necessari”.

Segons va explicar el president de la Diputació, César Sánchez, “és una actuació importantíssima per a aquests tres pobles, especialment per a tots els agricultors de la zona que van a tindre aigua per poder regar els seus camps amb seguretat, així com per al sector turístic, al qual no li van a faltar recursos per a afrontar amb garanties els períodes més durs de sequera”. Les obres d’aquest nova infraestructura hídrica es van adjudicar el passat mes de gener per a substituir les instal·lacions amb les quals ja comptaven i que havien quedat obsoletes, ja que no aconseguien traure la quantitat d’aigua necessària.

El del Corralet II no és l’únic projecte de la Diputació alacantina per a millorar el subministrament d’aigua a la Marina Alta. Un altre dels pous que està pendent de construcció és el d’Alcalalí, que també té llum verda. De fet, ahir es va signar l’acta de replanteig de les obres del nou pou. L’actuació, finançada al 95% per la Diputació, tindrà un cost de 393.300 euros. A més, cal sumar la subvenció de 26.800 euros adjudicada a la Comunitat de Regants del municipi per a la millora de l’eficiència energètica en les seues instal·lacions de reg.

Altres actuacions

A aquests dos pous se sumen una sèrie d’actuacions que ha aprovat l’estament provincial que permetran, d’una banda, la interconnexió de conduccions d’aigua a la comarca i, per una altra, la correcció de pèrdues d’aigua en xarxa als municipis de Xaló, Llíber, Gata de Gorgos, Benimeli i Beniarbeig. Aquestes obres comptaran amb un pressupost de 800.000 euros. Així mateix, la Mancomunitat Vall del Pop també ha obtingut una ajuda de 140.000 euros per a l’ampliació de la planta de filtrat de Parcent que dóna servei als municipis d’Alcalalí, Xaló i Llíber.

Respecte a aquest tema, el president va assegurar que “ja s’han aprovat en el que va de legislatura més de dos milions d’euros en inversions destinades a garantir el subministrament d’aigua”.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/