Inici » Notícies » General

Un mural de cinc metres per a l’església de Benissa

3 de setembre de 2011 No hi ha comentaris
Ramón Pérez Carrió amb l'esbós del bateig de Jesús

Ramón Pérez Carrió amb l'esbós del bateig de Jesús

L’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa inaugurarà a finals d’any una obra de l’artista Ramón Pérez Carrió. Es tracta d’un quadre mural de cinc metres d’altura en el qual es representa el bateig de Jesús, on apareix la figura de Sant Joan Baptista, venerat en la localitat alacantina.

Segons Pérez Carrió, l’escena va ser triada pel rector de l’església, Domingo Sabater. A més, va afegir l’artista, també apareixen reflectits en la pintura elements que fan referència a la ciutat “perquè els veïns de Benissa senten més familiar l’obra”.

Aquest projecte és un encàrrec del rector de l’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa. Domingo Sabater vol que el temple, conegut com la catedral de La Marina, compte amb aquestes escenes, tal com apareixien a l’antiga església del poble.

El treball de Ramón Pérez Carrió té la seua complexitat. L’obra no es pot plasmar directament sobre la paret, ja que per problemes d’humitat la pintura podria patir deterioracions al pas dels anys. Per aquest motiu, es va optar per pintar-ho sobre unes taules de fusta que, segons l’artista, “són més fàcils de manejar a l’hora de treballar amb elles, tant per a pintar-les com per a una posterior restauració”.

Les peces, que combinades conformaran el gran mural, se situaran darrere de la pica bautismal, col·locades en una porta cega d’igual grandària i forma que la de l’entrada a la sagristia, que es troba just d’enfront.

La tècnica utilitzada per l’artista en aquest treball és l’anomenada encàustica, una tècnica clàssica en la qual s’utilitzen ceres calentes com a pintures principals. Quant als acabats, Pérez Carrió utilitza olis amb els quals perfecciona els detalls de les figures representades.

El projecte va començar a la fi de 2010 i es preveu que estiga acabat a finals d’enguany. A més del mural, s’ha realitzat un tiratge de gravats de metre i mig d’altura amb el primer esbós que va fer el pintor. Els diners que es recapten amb ells serviran per a finançar el treball.

Ramón Pérez Carrió porta la vida lligat al món de la pintura. Llicenciat en Belles Arts, ha treballat en projectes com la tematització d’un vaixell de Baleària o la de l’aula gramàtica Ramón Llull del Monestir de Santa María de Cura, a Mallorca. En aquesta ocasió, el mural de cinc metres per a l’església de Benissa ha fet sentir a l’artista com un pintor clàssic. “Ha sigut un treball que m’ha transportat a l’època en què als grans artistes se’ls encarregaven treballs d’aquesta índole”, va admetre Pérez Carrió.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/