Inici » Notícies » General

Un grup d’immigrants es forma com a tècnic en energies renovables

18 de Desembre de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 18 de desembre de 2008:

Un grup de huit persones ha completat el Taller de Formació i Inserció Laboral (TFIL) en l’especialitat d’auxiliar d’instal·lacions d’energies renovables.

Aquesta acció formativa ha estat coordinada per l’Agència de Desenvolupament Local de Creama-Benissa i subvencionat per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació i la Comunitat Europea mitjançant el Fons Social Europeu amb un pressupost de 34.000 euros.

El taller està dirigit al col·lectiu d’immigrants, especialment a aquells que han ocupat en el seu país una ocupació relacionada amb la matèria i necessiten un reciclatge o actualització de coneixements o bé estan interessats en formar-se en aquesta matèria.

L’objectiu d’aquest TFIL és formar auxiliars en la realització d’instal·lacions d’energia solar tèrmica i de electrificació autònoma mitjançant sistemes d’energia solar fotovoltaica i eòlica de xicoteta potència d’acord amb la normativa tècnica vigent. Les classes han tingut una durada de 445 hores i s’han impartit en les instal·lacions de CREAMA on els alumnes han instal·lat un sistema d’energia solar tèrmica d’aplicació per a calefacció i un altre d’energia solar fotovoltaica d’autoconsum.

El programa del curs ha inclòs una formació específica en energies renovables i formació i orientació laboral, així com tutories, pràctiques no laborals en empreses, un mòdul de sensibilització mediambiental i un altre d’assessorament per a la recerca activa d’ocupació.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavier Estupiñá, ha lliurat els diplomes acreditatius als alumnes. “Aquest taller va dirigit a col·lectius amb dificultats d’inserció per a adquirir una formació que us permeta trobar un treball”, va dir Estupiñá. A més, el regidor s’ha referit al sector de les energies renovables com un camp potencial de generació d’ocupació pels canvis introduïts en la normativa europea.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/