Inici » Notícies » General

Un cotxe “transformer” contra la degradació mediambiental protagonitza un curt creat per l’IES Josep Iborra

6 de maig de 2019 No hi ha comentaris
Preparació del projecte "Transformers"

Preparació del projecte “Transformers”

“Hem de canviar nosaltres mateixos primer si volem canviar el món”. Eixa és la idea que l’alumnat de l’IES Josep Iborra de Benissa tracta de transmetre en “Transformers”, un curt de stop motion que han creat ells mateixos i el protagonista del qual és un cotxe elèctric que tracta de canviar el seu xicotet entorn.

El protagonista recorrerà diferents espais i descobrirà una societat que “no respecta el medi ambient, on el fem i la contaminació abunden. Un entorn brut, degradat i amb poca cura”, indiquen des de l’organització del projecte d’innovació educativa MOMO, des de la qual sorgeix aquesta iniciativa, afegint que “el cotxe s’adona en el seu recorregut que per a començar a canviar el món és vital canviar la consciència de les persones que l’habiten”.

Aquest projecte, en el qual participa l’alumnat i també el professorat de l’IES de Benissa, conjumina impressió 3D, electrònica digital i art. En els últims mesos els alumnes de l’IES Josep Iborra han aprés tècniques d’animació com l’Stop Motion, a construir un sistema de filmació de vídeo com és un slider o braç robòtic per mitjà d’una impressora 3D i a programar els moviments d’aquest sistema amb electrònica digital. A més, el projecte comporta també un “important” treball artístic, “perquè la idea original, el guió, personatges i decorats de “Transformers” han sigut creats pels propis alumnes de l’IES Josep Iborra”, assenyalen des de MOMO.

MOMO va començar al novembre amb la formació del professorat que s’ha implicat en el projecte, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benissa. “Transformers” es projectarà per primera vegada el 24 de maig a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant juntament amb 24 curtmetratges més d’altres centres educatius de secundària i primària de la província.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/