Inici » Notícies » General

Un any d’aturada en les obres de la variant de Benissa

11 de Maig de 2010 No hi ha comentaris
Vista de l'estat en què es troben les obres de la variant

Vista de l'estat de les obres

L’aturada de les obres de la variant de Benissa de la N-332 ja ha complert un any. Al maig de 2009, l’adjudicatària del projecte, el Grup Begar (constructora de l’empresari José Luis Ulibarri, imputat pel cas Gürtel), va paralitzar els treballs en entrar en concurs de creditors. L’empresa ja havia efectuat moviments de terra. El traçat del desviament de la N-332 començava a prendre forma.

Però, de la nit al dia, els obrers i les màquines van desaparèixer. Les obres van quedar abandonades i ara, un any després, la mala herba torna a guanyar terreny. La pluja de l’hivern ha produït l’erosió de la zona. I els camins d’aquest vessant nord de Benissa continuen tallats per unes obres en punt mort.

Mentrestant, el Ministeri de Foment segueix sense contractar una nova empresa. I si ningú sap quan es podran reiniciar els treballs, malament està posar data per acabar-los.

Protesta veïnal

Així les coses, els veïns de Benissa han passat de reivindicar durant anys la construcció d’una variant que elimine l’actual travessia urbana de la N-332 a exigir que les obres es reprenguen el més aviat possible. El Cibe-Bloc va anunciar ahir que el seu regidor Xavi Tro reclamarà en el ple de demà una reunió de portaveus per a preparar una protesta ciutadana i exigir “l’immediat inici” dels treballs.

En un ple del passat mes de març, tots els grups van aprovar una moció que instava el ministeri a readjudicar el projecte. També aleshores es va sol·licitar a la Delegació de Govern que rebera una comissió integrada pel batle, Juan Bautista Roselló, del PP, i els portaveus. Aquesta comissió volia saber en quin punt es trobava l’expedient de la variant. Com no hi ha hagut notícies de la variant, Cibe-Bloc advoca per “una mesura més contundent”. Aquesta coalició plantejarà a la resta de grups municipals convocar pel 29 de maig una protesta ciutadana que podria consistir a tallar el trànsit en la travessia urbana de la N-332.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/