Inici » Notícies » General

Un ambulatori i pocs metges

24 de maig de 2004 No hi ha comentaris

La precarietat de les dotacions sanitàries de La Marina Alta fa temps que és un problema i, proporcionalment a l’increment demogràfic, ho va sent cada dia més. La nit del 8 d’abril una veïna de Benissa, encara que resident a València, va acudir al centre de salut del municipi. El seu marit, de 41 anys, se sentia indisposat amb 38 graus de febre, dolors, tremolors i diarrea, segons va explicar I.M. a aquest diari. Per raó del seu estat i la dolenta meteorologia que regnava, la veïna es va desplaçar sola fins a l’ambulatori; el seu domicili es troba en l’extraradi de Benissa.

En arribar al centre de salut, I.M. va sol·licitar al metge de guàrdia que la va atendre que l’acompanyés fins la seua casa per a visitar el malalt. No obstant això, el facultatiu es va negar. Reacció que va conduir, després d’una agra discussió, a emplenar una fulla de queixes i reclamar la presència de la Policia Local perquè testifiqués la negativa del metge a eixir del centre mèdic i desplaçar-se fins l’habitatge. En aquesta queixa, la veïna sol·licita que “es prenguen les mesures oportunes augmentant els mitjans de què no es disposa”. I és que, va explicar el propi facultatiu en la fulla d’urgència, “donada la responsabilitat que tinc com a únic metge de guàrdia valore que no és una urgència vital i que no em puc desplaçar”. Així mateix, el doctor també va subscriure que “en cap moment em negue -en referència a la urgència- a atendre al pacient sempre que acudisca al centre sanitari”.

En la resposta de la Conselleria de Sanitat a la queixa d’I.M. es pot llegir que “el servei d’urgències del Centre de Salut de Benissa té de guàrdia i de presència física només un facultatiu, pel que és recomanable que s’acudisca al propi centre, per a totes aquelles patologies i en pacients amb una edat que no siga dificultosa ser traslladats o bé amb el seu propi cotxe o en tot cas en ambulància”.

De fet, en el Centre de Salut de Benissa romanen de guàrdia un metge, una infermera i un zelador sanitari. Però és que a més de la pròpia Benissa, a aquest ambulatori estan adscrits quatre més: Senitja, Llíber, Alcanalí i Xaló. Les guàrdies, és a dir, quan només hi ha un facultatiu, són de dilluns a divendres des de les 15 fins les 8 hores de l’endemà i les 24 hores dels dissabtes i festius.

Finalment, el metge es va posar en contacte amb el malalt per via telefònica i després de comentar-li el pacient quins eren els símptomes que patia li va diagnosticar una gastroenteritis aguda.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/