Inici » Notícies » General

Tècnics analitzen la influència del temps atmosfèric i del clima en l’economia i la vida quotidiana

5 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Cartell de la I Jornada a Benissa Temps i Clima en el Mediterrani

Cartell de la I Jornada a Benissa Temps i Clima en el Mediterrani

La Seu Universitària de la Marina celebra la I Jornada a Benissa Temps i Clima en el Mediterrani el dilluns 10 de juliol, adreçada al públic en general, aficionats a la meteorologia i a estudiants relacionats amb qüestions ambientals i geogràfiques. Els professors Enrique Moltó i Jorge Olcina, de la Universitat d’Alacant, coordinen esta iniciativa en la qual col·laboren l’Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET) i l’Asociación Meteorológica del Sureste (AMETSE). Las qüestions del temps atmosfèric i del clima han cobrat importància i protagonisme en la societat actual. Les activitats econòmiques i la vida quotidiana estan influïdes pel desenvolupament de las condiciones meteorològiques. Amb esta jornada es pretén mostrar la importància del temps i el clima en les societats mediterrànies.

Tècnics especialistes parlaran sobre els efectes del procés actual d’escalfament tèrmic planetari que, sens dubte, influiran en el desenvolupament futur del nostre territori. Per això sorgeix la necessitat de comprendre com ha sigut l’evolució del clima en la darrera centúria. La primera conferència estarà a càrrec de Pablo Giménez Font i versarà sobre el final del comerç de la neu en la Serra d’Aitana. A continuació, Francesc Esteve i Beneito, Premi Enric Valor de novel·la 2016, reflexionarà sobre l’obra Si ha nevat. Francesc Mauri, dels Serveis Meteorològics de TV3, tractarà sobre la importància de la informació meteorològica en la façana mediterrània espanyola. Per a finalitzar hi haurà una mesa redona sobre l’afició a la meteorologia en la província d’Alacant, la situació actual i els reptes de futur. Hi intervindran representants d’AVAMET, AMETSE, Enrique Moltó i Jorge Olcina.

La I Jornada a Benissa Temps i Clima en el Mediterrani començarà a las 10.00h i la cloenda està prevista per a les 14.30h. L’accés és lliure encara que limitat a l’aforament de la sala.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/