Inici » Notícies » General

Ripoll inaugura la demolició del Taller d’Ivars

21 de gener de 2005 No hi ha comentaris

El president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, va presidir ahir l’acte de la col·locació de la primera pedra del projecte de rehabilitació de l’antiga fàbrica de mobles de Benissa del segle XIX, més coneguda com a Taller d’Ivars. El projecte, ideat per l’arquitecte benisser Pascual Giner, neix amb l’oposició del col·lectiu El Runar i de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).

Aquestes entitats així com els grups PSOE i CIBE-Bloc van criticar l’actuació basant-se en que es derrocaran elements històrics que nodreixen de contingut a un edifici únic en la comarca. Així les coses, els opositors van apostar per la conservació en contra de la demolició parcial que es portarà a terme ja que l’equip de govern del PP ha fet oïdes sordes a les prop de mil al·legacions presentades pel Runar. La polèmica pel taller d’Ivars va arribar fins i tot a obrir una xicoteta esquerda en l’equip de govern doncs la comissió d’urbanisme va traslladar la decisió de rebutjar el projecte de Giner però la junta de govern va decidir continuar amb ell.

Per a Ripoll, no obstant això, la polèmica existent es deu al fet que “és una condició de les obres importants”. El president de la diputació va afirmar pel que fa a això que “quan s’està apostant per la recuperació de la història sembla contradictori que algú s’opose” i va afegir que “el que deurien fer és aplaudir la iniciativa”.

El Taller d’Ivars es convertirà, amb la rehabilitació, en un centre cultural i social que albergarà exposicions de tot tipus i activitats “que la diputació s’encarregarà de donar suport”, va afirmar Ripoll qui va coincidir amb el batle, Juan Bautista Roselló, que “el municipi ha sabut conservar el seu patrimoni”. Per a Roselló, a més del valor arquitectònic, l’antiga fàbrica de mobles té un valor sentimental ja que “centenars de benissers han treballat entre aquestes parets”.

Infraestructura necessària

El president de la Diputació d’Alacant va aprofitar l’ocasió per a reclamar “que no es paralitze el projecte de la travessia de la N-332” argumentant que “la carretera parteix el municipi com un ganivet i ho divideix en dos”. Ripoll va defensar que “el projecte del desviament de la carretera nacional ja estava en marxa, per això reclamem que, com costa tant fer-lo realitat, els terminis no es paralitzen”. Referent a això, el grup socialista de Benissa va anunciar recentment que el Govern central inclouria en el nou pla d’infraestructures la travessia de la N-332.

Ripoll va continuar el seu recorregut d’ahir per Teulada, Dénia, Senitja, Parcent i Alcanalí.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/