Inici » Notícies » General

Reiniciem Benissa guardonat amb el primer premi “Marieta” per LGTBI MARIola

21 de Maig de 2018 No hi ha comentaris
Cartell dels premis "Marieta" i "Purgó"

Cartell dels premis “Marieta” i “Purgó”

El Col·lectiu LGTBI MARIola ha atorgat en la seua primera edició els premis “Marieta” i “Purgó” a la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa i al bisbe d’Alcalà d’Henares, Juan Antonio Reig Pla. La concessió del primer d’aquests guardons respon a l’aposta que l’esmentada entitat ha fet en favor de la visibilitat i igualtat en matèria de diversitat afectivo-sexual i d’expressió i identitat de gènere, especialment en entorns rurals, mentre que el segon obeeix a l’actitud bel·ligerant contra aquests mateixos valors que el religiós ha vingut mostrant a través de les seues manifestacions públiques.

Amb aquests premis de connotació positiva i negativa, LGTBI MARIola vol “posar en valor la feina que es fa des d’entitats cíviques per a mostrar la diversitat i fomentar la igualtat en la nostra societat, així com reprovar conductes que no considerem adequades”, segons explica el president del col·lectiu, Jordi Jiménez. Per això, s’ha volgut destacar amb el guardó “Marieta” la tasca duta a terme per la plataforma benissera –esdevinguda també partit polític local– per a visibilitzar i normalitzar la diversitat LGTBI a través d’accions com unes jornades, organitzades de manera conjunta amb la Universitat d’Alacant, o el curtmetratge Orgull de Poble, que plasma totes aquestes realitats diverses amb una total naturalitat.

Jordi Jiménez incideix en “la creativitat i el coratge” que han mostrat les persones que integren Reiniciem Benissa a l’hora de realitzar aquestes i altres activitats encaminades a “exigir que els drets i les llibertats de tothom siguen respectades ací i arreu del món”, amb especial atenció al col·lectiu LGTBI. A més, considera que plataformes com aquesta són “la veu de moltes persones menystingudes o rebutjades per raó de la seua orientació sexual o la seua identitat i expressió de gènere”, i que la lluita front a aquestes actituds suposa “una defensa de la igualtat real i d’una societat més igualitària i justa”.

Així mateix, s’ha decidit concedir el premi “Purgó” al bisbe d’Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, conegut per les seues manifestacions públiques en contra de les persones LGTBI i també en contra d’altres moviments cívics com el feminisme, que ell qualifica com a “ideologia de gènere”. Amb aquestes paraules, considera el president d’LGTBI MARIola, Reig Pla està fent “activisme en l’odi i el menyspreu a les persones”, una conducta de “negació de la realitat de la diversitat sexual i identitat de gènere” que “en cap cas ajuda a la visibilització, integració i normalització” social.

Jordi Jiménez reitera que “els drets i llibertats de totes les persones han de ser respectades ací i arreu del món” i que, per tant, no s’entén que el bisbe d’Alcalá de Henares semble tindre una “obsessió en enviar a l’infern a les persones LGTBI” i continue “fomentant” que aquest col·lectiu siga “rebutjat, discriminat o fins i tot agredit per raó d’orientació sexual i identitat de gènere”. A més, aquesta actitud contribueix a “perpetuar un sistema masclista, insolidari i no igualitari”, propi “de l’època medieval”. Per tot això, s’ha considerat concedir oportú concedir el premi “Purgó” a Reig Pla, i també perquè, com que a més el bisbe és natural de Cocentaina, “d’alguna forma les seues paraules fan que tinguem en les nostres comarques una representació de les actituds d’odi que rebutgem i d’un model de societat que no volem”, explica Jordi Jiménez.

El nom del premi “Purgó” respon al fet que aquest insecte ataca les plantes i els cultius i, per tant, resulta perjudicial quan la seua proliferació esdevé una plaga. En canvi, la marieta representa un simpàtic símbol de la comunitat LGTBI, i per aquest motiu s’ha decidit posar el seu nom el premi positiu de defensa dels drets i llibertats i de la visibilització de la diversitat en l’entorn al qual fa la seua tasca LGTBI MARIola i els seus voltants.

Els premis “Marieta” i “Purgó” es lliuraran el pròxim 26 de maig a Callosa d’en Sarrià, com a colofó d’una jornada que començarà a les 19.00 hores en la Casa de Cultura amb una presentació dels guardons. A continuació es farà una cercavila per la població amb la Colla El Pinyol, i posteriorment, a partir de les 21.30 hores, tindrà lloc un sopar popular al Parc del Llaurador, al final del qual es farà entrega dels premis. Amb aquestes distincions, LGTBI MARIola vol a més retre homenatge i un sentit record a Raül Seguí i Rubén Fresneda, dos dels fundadors del col·lectiu que van faltar de manera prematura al març del 2016 i maig del 2017.

Lliurament de premis

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc aquest dissabte 26 de maig a Callosa d’en Sarrià a partir de les 19.00h.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/