Inici » Notícies » General

Reiniciem Benissa commemora el 8 de març amb un vídeo sobre les dones treballadores de Benissa

8 de Març de 2016 No hi ha comentaris
Cartell del I Concurs d'Embotits Artesans de la Marina Alta

Cartell del I Concurs d’Embotits Artesans de la Marina Alta

El I Concurs d’Embotits de la Marina Alta està ja en marxa i en aquesta primera ocasió l’especialitat triada per a participar serà la sobrassada.

Les bases especifiquen que només s’acceptaran sobrassades amb budell natural, i que el picat de la carn haurà de ser amb placa de 4 mm. mínim i que no s’acceptaran picats més fins o pastes. La curació ha de ser almenys de 30 dies i el més natural possible, per a poder valorar les propietats del producte.

La particularitat del concurs resideix en el fet que el públic assistent exercirà de jurat popular del mateix, fent-los participar de forma activa. El jurat estarà format per un màxim de 50 persones, els quals faran un tast a cegues dels embotits, servits en plats diferenciats i puntuant de l’1 al 10. Hi haurà una persona experta en elaboració d’embotit artesà que guiarà el tast i explicarà el funcionament del concurs.

Una vegada finalitzat el tast a cegues pel públic i recollides les valoracions del jurat, es farà públic la sobrassada guanyadora i el seu elaborador, que serà el que haja aconseguit major puntuació.

El concurs tindrà lloc dins dels actes programats a la “9a Mostra Gastronòmica de Benissa”, i es farà el dissabte 5 de març, a partir de les 19.30h, en la sala de tastos del Centre d’Art Taller d’Ivars. Es repartiran tres premis entre els concursants amb major puntuació. És obligatòria la presència dels participants durant el tast.

La finalitat d’aquest concurs és donar a conèixer i promocionar els embotits que s’elaboren en la nostra comarca de forma artesana, ja que són de gran qualitat i tradició.
Els interessats a participar en aquest concurs poden arreplegar tota la informació en l’agència AFIC-CREAMA de Benissa o a través del telèfon 965732100.

Imatge de Reiniciem Benissa amb motiu del 8 de març

Imatge de Reiniciem Benissa amb motiu del 8 de març

La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa ha volgut commemorar el 8 de març,
dia de la Dona Treballadora,
amb un vídeo per a retre homenatge a totes aquelles dones que han lluitat perquè estiguem on estem.

Des de Reiniciem denuncien i reivindiquen que encara queda molt de recorregut per fer. Consideren que no existix la democràcia mentre no hi haja igualtat real entre homes i dones. Mentre no es deixe d’assassinar-les, de tractar-les com a objectes en les campanyes i mitjans de comunicació o mentre s’impedisca que ocupen espais de poder i decisió.

Afegeixen que seguiran lluitant amb constància perquè les persones que no seguixen estereotips de gènere deixen de ser agredides, per a evitar les desigualtats salarials entre homes i dones que realitzen la mateixa feina i perquè les tasques domèstiques, familiars i reproductives es compartisquen de manera igualitària.

La plataforma afegeix que “Denunciem tot açò i ens declarem insubmises enfront de les condicions antidemocràtiques del patriarcat.”

 

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/