Inici » Notícies » General

Quasi 80 persones desafien el fred, la pluja i la neu a Bèrnia

2 de desembre de 2008 No hi ha comentaris

El diumenge passat, dia 30 de novembre, quasi 80 persones van desafiar al fred, la neu i la pluja en el cinqué passeig del Cicle “Descobreix el nostre terme” que mensualment organitza la Regidoria de Normalització Lingüística i que en cada edició bat rècords d’assistència i participació. La ruta, fàcil i molt coneguda, va recórrer una bona part de la majestuosa Serra de Bèrnia i va discórrer des de la font de Bèrnia fins el forat, on els participants van esmorzar, mentre gaudien de les meravelloses vistes i des d’on van poder escodrinyar tota la comarca veïna de la Marina Baixa. Però un dels atractius d’aquesta caminada va ser, sens dubte, la companyia del biòleg benisser, Baptiste Banyuls, que va ensenyar els tresors que amaga la nostra flora autòctona, amb una quantitat increïble de flora endèmica i que moltes vegades passa desapercebuda.

Una altra vegada, els participants, la majoria benissers, han aprofitat l’oportunitat de gaudir del paisatge local i de conèixer millor el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural i al mateix temps proposar una activitat lúdica, sana, familiar i de contacte amb la natura, basada en el respecte al medi i un coneixement més gran del nostre terme i del patrimoni local.

La pròxima caminada que ha organitzat la Regidoria de Normalització Lingüística es realitzarà el 21 de desembre. Aquest passeig familiar ens durà a la partida dels Lleus per a visitar la sea bonica Ermita del segle XVIII i el seu entorn. Concretament l’Estret de Cardos i Terra d’En Gaspar al vessant del Penyal d’Oltà. En aquesta ocasió el passeig estarà guiat pel gran coneixedor d’aquests paratges, Josep Miquel Pastor, que s’incorpora a la ja llarga llista de guies col·laboradors d’aquest cicle, on ja han participat benissers com: Toni Banyuls (arquitecte), Joan Pastor (arquitecte tècnic), Pere Cabrera (mestre), Josep Antoni Santacreu (Historiador) i Baptiste Banyuls (Biòleg).

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/