Inici » Notícies » General

PSOE i Compromís pacten amb el PP poder seguir participant com a regidors de la corporació en la processó de la Puríssima

19 d'abril de 2017 2 comentaris
El regidor Domènec Miralles llig la proposta sobre la participació de la corporació en festes

El regidor Domènec Miralles llig la proposta sobre la participació de la corporació en festes

La separació total entre l’administració pública i l’església haurà de seguir esperant a Benissa. Al ple ordinari d’abril, celebrat ahir dimarts, es va debatre una proposta de la Comissió informativa de Ciutadania per a regular la participació de la corporació municipal en els actes religiosos de les Festes de la Puríssima Xiqueta, una proposta que va eixir endavant amb els vots favorables del PSOE, Compromís, el PP i Isidor Mollà; i l’abstenció de Reiniciem Benissa.

La proposta preveu com a punts principals que la corporació municipal no assistirà a les misses i que els regidors no participaran en l’acte de l’ofrena. No obstant això, el punt de conflicte va sorgir a l’hora de definir quin seria el paper de la corporació en la processó de la Puríssima Xiqueta.

En reunions prèvies tot semblava indicar que l’equip de govern havia arribat a un preacord i la corporació cediria els seus llocs a la processó a persones amb diversitat funcional que anaren amb cadires de rodes o famílies amb xiquets menuts amb carret. No obstant això, quan el regidor de festes, Domènec Miralles va fer lectura de la proposta, aquest punt quedava només com una recomanació.

Des de les files de Reiniciem Benissa, Belén Ivars va indicar estar molt decebuda amb la resta de formacions de l’equip de govern. Va indicar que hi havia un preacord i s’havia procedit al canvi sense previ avís, deixant de banda l’opinió dels regidors de Reiniciem Benissa. A més, va destacar que no s’estaven defensant idees progressistes i la separació entre l’administració i l’església.

Per la seua banda, Manolo Juan, portaveu del PSOE, va indicar que es tractava d’un document de consens per a buscar el vot favorable del Partit Popular i que el canvi havia de ser progressiu. Va destacar que el seu grup ha defensat sempre la no confesionalitat de l’estat, però amb el màxim respecte per totes les manifestacions culturals.

Pel que fa a Compromís, Xavi Tro, el seu portaveu va destacar que el text final era pràcticament el mateix i que només s’havien canviat dues paraules respecte a la processó: “La corporació cedirà” per “La corporació recomana cedir” i que allò important era que aquest debat es parlara en la sessió del ple i no en festes, ja que aquest debat sobrava en festes. Per últim, va qualificar l’acord com a progressista.

El regidor no adscrit Isidor Mollà va indicar que era una qüestió de tarannà i que calia caminar cap a la proposta de Reiniciem Benissa, però que no hi havia temps suficient per debatre i que aquest tema caldria tractar-lo en una modificació global del protocol de festes de cara a les festes patronals de 2018.

Per últim, per part del Partit Popular van indicar que era un acord que no acontentava ningú i que calia minimitzar la polèmica sobre aquest assumpte.

 

 

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

2 comentaris»

 • Pedro José Sanz ha dit:

  Bueno, mientras no vayan bajo Palio, que vayan donde quieran, lo que si me parece una pésima idea es ceder el sitio a los niños que vayan en carrito,seria un autentico desastre, imaginemos las andas de la Purissima en procesión y un séquito de carritos detrás, con el jaleo que eso conlleva, y siempre que no tengan que darles de ma….merendar en medio la procesión,en fin no saquemos las cosas de su estado normal y todo nos ira mejor.¿cuantos ateos van a la procesión? muchísimos, para algunos no es un acto de Fe, es de respeto a su patrona y luego no van durante todo el año a misa, ¿y que?. Asi de simple.

 • Veí de Benissa ha dit:

  Em sembla que si que els agradaria anar “bajo Palio”, així fer notar que són algú. La Autoridad.
  Sense separació govern-església, ajuntament-església no hi ha democràcia. En cas contrari haurien d’anar a totes les festes religioses, i subvencionar-les totes, sense discriminació. Estem pagant les misses sense voler, discriminant els de Jehova, als luterans,ortodoxes, jueus, budistes, etc…
  L’aconfesionalitat és la igualtat per a tots/es. Seria millor fer Festes Majors, i no Patronals.
  Totalment d’acord en que l’ajuntament no puga dir qui i on ha d’anar a la processó, quan ells no són cap autoritat religiosa.

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/