Inici » Notícies » General

Presenten el programa dels cursos d’estiu de la Seu Universitària de La Marina

5 de juny de 2015 No hi ha comentaris
Presentació dels cursos d'estiu de la Seu Universitària de La Marina

Presentació dels cursos d’estiu de la Seu Universitària de La Marina

La Seu Universitària i l’Ajuntament de Benissa han presentat l’oferta de cursos d’estiu que la Universitat d’Alacant ofereix per a la seu de Benissa. Una presentació a la qual han assistit el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, Isabel Santamaría, coordinadora de la Seu Universitària, José Antonio Povés, director de CEFIRE Alacant i Pepa Martí, regidora de Cultura.

Enguany s’ha organitzat una programació completa i homogènia, concentrada en els dies 15, 16 i 17 de juliol, amb tres cursos que estan relacionats amb dos àmbits que desperten interès en la comunitat: la perspectiva de gènere i la literatura i llengua valenciana.

En relació a la perspectiva de gènere, s’han programat dos cursos: “Dones als mitjans de comunicació”, els dies 16 i 17 de juliol, amb l’objectiu de reflexionar sobre el tractament que donen a les dones els mitjans de comunicació i “Co-educació, afectivitat sexual i identitat de gènere al’aula”, un curs organitzat amb la col·laboració del CEFIRE d’Alacant, i que es desenvoluparà els dies 15 i 16 de juliol, amb l’objectiu de compartir idees i experiències que ajuden a educar en la diversitat de gènere els alumnes de centres docents no universitaris.

Des de la perspectiva de la literatura i llengua valenciana, s’ha programat el curs “L’autoaprenentatge com a recurs per als professors de Valencià”, el dies 15, 16 i 17 de juliol, que a més, permetrà convalidar els seus 2 crèdits per a la capacitació docent o el diploma de mestre en valencià.

Per completar l’oferta formativa, s’ha apostat per un oferta cultural paral·lela. El dia 15 de juliol a les 11h tindrà lloc l’acte inaugural dels cursos i per la vesprada, s’inaugurarà l’exposició “6.000 estúpids i 10 més”, una mostra fotogràfica-literària on participen 5 escriptors representatius de la Marina i l’ Alacantí i 5 fotògrafs de renom. El dia acabarà amb una sessió de Cinefòrum amb curtmetratge i fòrum de debat posterior a càrrec de l’experta Natalia Contreras de la UA.

El dia 16 de juliol actuarà “Clowndestino teatre”, que tancarà amb unes “clownconclusions”, les jornades d’educació a migdia. Per la vesprada es podrà gaudir de l’espectacle “Estellés de mà a mà”, un xou en què Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen Estellés.

Com a novetats enguany, Isabel Santamaría, coordinadora de la Seu ha ressaltat la reducció del preu de la matrícula per als estudiants i els aturats. Per la seua banda, Juan Bautista Roselló, ha recordat que hi ha la possibilitat d’allotjar-se a l’alberg municipal de forma gratuïta i ha animat el públic i estudiants a participar en aquests cursos.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/