Inici » Notícies » General

PP i PSD aproven les retallades a l’ajuntament amb el personal en contra

21 de desembre de 2012 No hi ha comentaris
Els treballadors de l'Ajuntament de Benissa durant el ple

Els treballadors de l’Ajuntament de Benissa durant el ple

Un nombrós grup de treballadors de l’Ajuntament de Benissa va omplir ahir per la nit la sala de plens amb pancartes i samarretes reivindicatives per a mostrar el seu rebuig als retalls. En l’ordre del dia es debatia el pressupost municipal de 2013, el qual inclou l’eliminació del complement de productivitat que cobraven els treballadors i la reducció del 30% de la jornada i el sou per a part del personal interí. També hi havia sobre la taula la proposta d’avançar la paga extraordinària de juny de 2013 a aquest mes de desembre.

Va començar el parlament el batle, Juan Bautista Roselló, comentant que calia ajustar les despeses per a reduir un dèficit d’1.800.000€ que s’arrossega des de fa anys. Per tal, s’havia decidit retallar la partida de personal en un 13%, la de despeses corrents un 30%, i reduir també la d’inversions. El batle va comentar que la reducció de la partida de personal era inevitable i s’havia fet intentant preservar tots els llocs de treball, amortitzant només aquelles places que no estaven ocupades. A més, va comentar que hi ha disposada una borsa de 80.000€ per a 2013, per tal de negociar aquells casos que estaven cobrant una productivitat i que es podria substituir per un augment en el complement específic del treballador.

A continuació, Paco Montagut del PSD, va prendre la paraula i va subscriure el que havia dit el batle. Prompte es va sentir una remor entre el públic, ja que el PP necessitava del recolzament del PSD per traure endavant el pressupost i els retalls i es va veure clar que seria així, a pesar del comunicat emés dies abans pels sindicats de l’Ajuntament de Benissa en què es demanava a aquest partit que fóra valent i rebutjara els retalls.

Tot seguit va ser el torn de Xavi Tro, de la Coal·lició Compromís, qui va comentar que aquest pressupost fixava uns ingressos semblants als de la primera legislatura del PP, l’any 1999, però que, per contra, el cost en dedicacions exclusives i parcials dels regidors havia augmentat des d’aleshores. El regidor va enunciar moltes de les promeses que el PP havia inclós als seus programes electorals i no s’havien complert. Tro va preguntar per què no s’havia dedicit reduir el dèficit en l’època de les vaques grosses i es feia justament ara, en plena crisi, i en tan sols dos anys, a raó de 900.000€ per any.

El regidor va proposar que el batle instara a la Generalitat Valenciana a pagar el deute que aquesta té amb l’ajuntament benisser, d’uns 835.000€, diners que l’ajuntament va avançar a l’empresa encarregada de construir l’IES Josep Iborra, i que el govern autonòmic encara no ha tornat. Xavi Tro també va comentar que aquest pressupost inclou una partida de 600.000€ per a pagar una sentència judicial pels interessos generats pel retard del pagament de les certificacions d’obra del nou institut i esperava que finalment fóra la Conselleria d’Educació la que pagara aquests diners i no l’ajuntament.

Des d’aquesta coal·lició es va lamentar també que el batle afirmara fa temps que es traslladarien les oficines tècniques de la Costera del Povil per a oferir un millor servei i reduir despeses, i que res s’havia fet al respecte, per la qual cosa es continuaven pagant 2.800€ mensuals a la Fundació Abargues en concepte de lloguer per la ubicació actual.

El següent en l’ordre de paraula va ser Álvaro Mendoza, del CIBE, que va exposar que no existeix cap llei que obligue a l’Ajuntament de Benissa a reduir el dèficit en només 2 anys, i que l’ajust s’haguera pogut fer amb suavitat amb un termini més llarg, la qual cosa haguera evitat perjudicar els traballadors de l’entitat. Des del CIBE es va lamentar, a més, que aquest pressupost oblidara la zona costanera, la qual pateix taxes elevades però rep a canvi pocs serveis.

Vicent Cabrera, del PSOE, va destacar que l’equip de govern del PP no havia tingut mai un projecte clar per al poble de Benissa, i que la situació actual estava produïda per la presa de decisions poc encertades, quan el que hauria calgut fer és invertir en projectes generadors de riquesa i ocupació. Els socialistes van comentar que els pressupostos que es presentaven hui mancaven també d’aquesta visió de projecte i només es centraven en els retalls, la qual cosa podia produir que l’any següent es vegeren en la mateixa situació i feren falta més retalls.

Després dels parlaments les votacions es van succeir amb rapidesa i, com s’esperava, el PP va rebre el recolzament del PSD, mentre que la resta de partits va votar en contra.

Els treballadors que havien assistit al ple, van esperar l’eixida dels regidors a l’exterior de l’ajuntament i mentre que els que havien votat en contra van ser rebuts amb aplaudiments, la resta van ser rebuts amb crits de “Manos arriba. Esto es un atraco”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/