Inici » Notícies » General

Platges fetes pols a dos mesos de la campanya turística

11 de febrer de 2017 No hi ha comentaris
Estat de la platja de La Fustera

Estat de la platja de La Fustera

Costes ha de córrer molt per a tindre llest el litoral de la Marina Alta per a la campanya turística de Setmana Santa i Pasqua. Queden dos mesos. I el treball és herculi.

Recuperar les dunes i les tones d’arena que es va engolir la mar a Dénia, malgrat la dificultat i la inversió que comporta (l’ajuntament va quantificar els danys en dos milions d’euros), s’espera que siga més assequible que reparar les dos platges que, sens dubte, van eixir pitjor parades de la tempesta.

Són la del Moraig, al Poble Nou de Benitatxell, i la de la Fustera, a Benissa. La destrucció és en ambdues salvatge. Les ones van arrasar per complet l’esplanada del Moraig. La mar va escopir pedres de gran grandària. Enormes. Retirar les roques i refer aquest tram, que és on s’instal·la el baret, serà complicat. La cala en si va sobreviure al temporal. Però per a arribar fins allí cal travessar aquest camp de meteorits. La cala, ara mateix, s’ha quedat sense accés.

Mentre, a la Fustera, no hi ha ni rastre d’arena. La mar se l’ha engolida tota. Ha tret grava i pedres. Ací la força de les ones va ser tan brutal que va causar greus desperfectes al passeig. De la coqueta platja d’arena de Benissa (les altres cales són de grava) no queda res.

Aquestes dos platges tenen en comú que estan molt alterades per l’acció de l’home. El passeig de la Fustera o les intervencions realitzades per a retindre l’arena han canviat molt la fisonomia original d’aquest tram costaner. Mentre, el Moraig era fins 1973 una caleta a la qual calia baixar per una senda. Eixe any es va dinamitar el penya-segat per a crear la carretera d’accés. L’esplanada que el temporal ha devastat també és artificial. Està protegida per grans pedres d’escullera que, a la vista dels danys que pràcticament tots els anys causa ací la mar, protegeixen poc.

En canvi, les cales retirades, aquelles que mantenen el seu perfil de sempre, han eixit indemnes del temporal.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/