Inici » Notícies » General

Militants del Bloc s’acrediten com a fedataris de la ILP per l’educació gratuïta de 0 a 3 anys

29 de novembre de 2010 No hi ha comentaris
Els militants del Bloc de Benissa durant la seua acreditació com a fedataris a Les Corts Valencianes.

Els militants del Bloc de Benissa

El passat dissabte 27 de novembre, cinc militants del BLOC de Benissa van anar a les Corts Valencianes per a ser acreditats com a fedataris de la ILP que reclama l’educació gratuïta de zero fins als tres anys pels xiquets valencians. A partir d’ací el BLOC i la coalició Compromís comença l’arreplegada de signatures per a dur endavant aquesta Iniciativa Legislativa Popular.

Amb aquest acte s’inicia l’arreplegada de les 50.000 signatures necessàries per portar endavant la ILP que durarà 4 mesos, o siga fins el mes de març del 2011. En eixe sentit el col·lectiu del BLOC de Benissa instal·larà una taula per arreplegar signatures els pròxims dissabtes 11 i 18 de desembre, dia de mercat municipal, al carrer Hort de Bordes. A més a més, els benissers i les benisseres podran signar adreçant-se en persona a qualsevol militant del BLOC de Benissa, posant-se en contacte amb el col·lectiu via e-mail blocdebenissa@gmail.com o via les xarxes socials facebook o twitter.

Cal recordar que en el passat ple ordinari de 8 de setembre, el regidor nacionalista Xavi Tro, ja va demanar en forma de moció que l’Ajuntament de Benissa instarà a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana a la construcció d’una nova guarderia infantil a Benissa totalment pública i gratuïta per satisfer les necessitats dels pares i mares benissers amb fills de 0 fins als 3 anys. Moció que es aprovar finalment per unanimitat a canvi de traure del text les al·lusions directes a la política educativa que practica el Partit Popular de Camps i Font de Mora. En aquell ple el regidor nacionalista ja va dir en defensa d’aquesta moció que el naixement d’un fill no hauria de suposar per a les famílies un esforç econòmic considerable i només hauria de ser un moment d’immensa felicitat per als seus pares, pel que des del BLOC i des de la coalició Compromís es considera necessària la creació d’una xarxa pública potent, que resolga els problemes de tantes famílies de cara als seus fills de 0 a 3 anys, i que alhora incremente l’ocupació amb la creació d’unes places d’educadors i persones dedicades a l’atenció dels xiquets valencians, en un municipi com el de Benissa sense cap escoleta pública i gratuïta per aquests xiquets.

El passat dissabte, junt als fedataris benissers va estar el portaveu de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera, que va animar els seus companys de partit i als de les altres formacions de la coalició (Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds) a fer una bona recopilació de signatures per portar a les Corts la ILP. Segons ha explicat Morera, “volem canviar el concepte de fer política i per això anem a demanar la participació de la ciutadania. Volem que la gent s’involucre i signe per a demanar una cosa molt justa i molt necessària en aquests temps, en què les parelles joves tenen importants despeses si volen que els seus fills des d’una edat molt primerenca vagen a les escoletes infantils. Nosaltres creiem en l’educació pública i, per això, demanem que eixes escoletes de 0 a 3 anys no costen res als pares i mares perquè l’administració que defensem nosaltres és una administració pública forta, de qualitat i que done bons serveis als ciutadans”.

Segons Morera, “el que comença a funcionar aquests dies és una resposta ciutadana i democràtica front a un govern que viu i gestiona d’esquenes a la societat, que està més pendent de com tapar els casos de corrupció que l’esguita i en malbaratar els diners públics en iniciatives que són pernicioses per a les arques públiques i per a la societat valenciana. Hui comença eixa resposta que vol que els ciutadans i ciutadanes estiguen en primer lloc i que es done un servei públic de qualitat i resposta a les seues necessitats”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/