Inici » Notícies » General

Més d’un centenar de xiquets, xiquetes i adolescents participen en el Bus de la llengua

23 d'octubre de 2018 No hi ha comentaris
El Bus de la llengua

El Bus de la llengua

El “Bus de la llengua” que forma part de la campanya “Sempre teua. La teua llengua”, va aparcar ahir 22 d’octubre al passeig Dolors Piera per a promocionar l’ús social de la llengua a la ciutadania a través de tallers didàctics i lúdics. Una activitat que ha format part dins dels actes commemoratius del 9 d’Octubre.

L’autobús va comptar amb la presència de dos monitores encarregades de fer els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites i promoure la diversitat lingüística, tant per a públic en general; com per als centres educatius. En concret, van assistir 92 xiquets i xiquetes dels CEIP Pare Melchor i CEIP Manuel Bru i 51 adolescents de l’IES Josep Iborra. Els quals a través de tallers com “L’alfaruleta” o “Una de quatre”, entre d’altres, van aprendre aspectes didàctics i lúdics de totes les comarques valencianes.

El bus de la llengua es tracta d’un projecte de la Direcció General de Política Lingüística per tal d’incentivar l’ús de la llengua en les localitats compreses al País Valencià. Ja ha recorregut més d’un centenar de localitats i enguany, des d’AVIVA i l’Ajuntament de Benissa s’ha volgut que repetira com a taller dins dels actes commemoratius del 9 d’octubre.

Xavi Tro, regidor de Normalització lingüística, explica que “Ahir dilluns, 22 d’octubre, ens va visitar el Bus de la Llengua amb la campanya “Sempre teua. La teua llengua” de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb l’objectiu de promocionar el Valencià a través d’activitats i concursos per a tota la família. En aquest cas, ahir ho va fer per a xiquetes i xiquets de les dos escoles i de l’IES de Benissa, en horari lectiu i també per a tot aquell que va voler visitar-lo, ja que dissabte, que era el dia triat per a tots els públics, no va poder vindre per l’estat d’alerta meteorològica en què ens trobàvem. No obstant això, intentarem que ens visite un altre dia per a compensar-ho” El regidor també ha comentat que “Des de la Regidoria de Normalització Lingüística volem agrair que, per fi, tenim una Conselleria que treballa amb estes campanyes i en moltes altres, en pro d’una normalització total de les dues llengües oficials que tenim les valencianes i els valencians, on només una, el valencià, la nostra pròpia, està en clar desavantatge envers el castellà, que és oficial a l’estat espanyol i en molts altres països del sud d’Amèrica, per la qual cosa agraïm tot aquest tipus de campanyes a què, evidentment, ens sumem de bon gust”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/