Inici » Notícies » General

Més de tres mil persones reclamen l’ampliació de l’Hospital de Dénia

2 de Març de 2004 No hi ha comentaris

Més de tres mil persones han participat a València en una manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta per a demanar l’ampliació de l’actual Hospital de Dénia i mostrar el seu rebuig a la privatització de la sanitat, entre els quals l’Alcalde i regidors de Pedreguer, regidors de Benissa com Juan Crespo i Isidor Mollà, Marià Iglesias, regidor de Xàbia, parlamentaris autonòmics com Consuleo Català del PSOE i Alfred Botella de EUPV-l’Entesa. L’únic assistent de la corporació deniera ha estat el regidor d’Els Verds-l’Entesa Toni Roderic.
Sí que era patent la presència dels sindicats de la sanitat: l’STSPV-Intersindical Valenciana, CCOO i UGT.
Una de les portaveus de la Plataforma, Chanfre Escribano, va informar que durant l’acte reivindicatiu, que es va desenvolupar en to festiu i sense incidents, els concentrats, que portaven pancartes amb les frases per l’ampliació de l’Hospital Marina Alta i La Sanitat no és un negoci, van demanar la dimissió del conseller de Sanitat, Vicente Rambla.
La manifestació es va iniciar sobre les 12.00 hores a la Plaça de la Mere de Déu a València, després de recórrer diversos carrers de la ciutat, passant pel Palau de les Corts Valencianes, va acabar a la Plaça de Manises, seu del Govern Valencià.
En finalitzar l’acte es va llegir un manifest en què la Plataforma exigeix l’ampliació de l’Hospital Marina Alta i que els hospitals de la xarxa sanitària valenciana seguisquen sent de gestió pública i directa.
També denuncia que els habitants de la comarca de la Marina Alta patim des de fa molts anys una situació sanitària insuportable, amb escasses dotacions i amb menys recursos sanitaris que qualsevol altra comarca del País Valencià.
L’escrit recorda que el PP es va comprometre en la campanya electoral de les últimes eleccions autonòmiques a iniciar una ampliació de l’hospital abans que acabara l’any 2003, i a estudiar la ubicació d’un nou centre en la zona sud de la comarca.
Però el senyor Rambla, per a afavorir interessos privats, va canviar els plans i ara ofereix, a diversos anys vista, un hospital nou de gestió privada per a fer negoci a costa de la nostra salut, continua el manifest.
Així mateix, recorda que divendres passat la Plataforma va entregar en la conselleria de Sanitat més de 15.000 firmes demanant l’ampliació de l’Hospital Marina Alta, i indica que darrere de la decisió de paralitzar les obres d’ampliació de l’actual Hopsital s’amaga l’objectiu de la Generalitat de vendre la sanitat pública al millor postor.
És un escàndol que el Consell invertisca grans quantitats de diners en projectes d’escassa o nul·la rendibilitat social, i que els nostres serveis sanitaris sofrisquen el retall de recursos, assegura el manifest, que agrega que la Generalitat està desmantellant l’assistència sanitària pública a costa d’incentivar la iniciativa privada.

Font de la notícia: Vilaweb

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/