Inici » Notícies » General

Més de 120 persones s’informen a Benissa del pla d’erradicació del bacteri Xylella i de les pròximes ajudes a les persones damnificades

3 de març de 2018 No hi ha comentaris
Xerrada a Benissa sobre el xylella

Xerrada a Benissa sobre el xylella

Aquest dilluns passat, Benissa va acollir una xerrada informativa que va obtindre una bona resposta, amb més de 120 persones entre el públic. Dirigit als agricultors i a les persones propietàries de terrenys amb ametlers, tant del municipi de Benissa com d’altres pobles afectats pel Xylella Fastidiosa.

L’acte va comptar amb la participació del cap de servei de Sanitat vegetal de la Generalitat Valenciana, i també va intervindre Joan Miquel Garcés, President de la Mancomunitat de la Vall de Pop. Amb una notable representació dels pobles de la Mancomunitat, i incloent també la presència de Teresa Alemany, del sindicat d’Asaja, el tècnic va explicar els motius pels quals la Conselleria ha optat per aplicar un pla d’erradicació del bacteri, i no de contenció, i que els actuals positius detectats al 6é brot són de mostres preses a octubre i novembre de 2017, 11.000 mostres a través d’un procés d’anàlisi complex i costós, i que continuarà a març i abril, els mesos vinents.

A més, el responsable de sanitat vegetal va avançar que en breu ja estaran disponibles els models per a sol·licitar les ajudes per a les persones propietàries d’ametlers afectats per la malaltia del Xylella. En total, la xerrada informativa va incloure una hora d’explicacions i una altra hora atenent els dubtes de les persones assistents. També es va fer saber a les persones interessades que, en cas de tindre bancals d’ametlers abandonats, la Conselleria es pot fer càrrec de la seua neteja i arrancada d’arbres de forma gratuïta, amb la intenció de previndre nous brots d’aquesta malaltia vegetal.

Doménec Miralles, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Benissa vol agrair a la Conselleria l’interés per informar a les persones damnificades pel bacteri Xylella, destacant que una vegada que estiguen publicats els impresos per a sol·licitar les ajudes pertinents, caldrà acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per a arreplegar-los, o demanar informació adient.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/