Inici » Notícies » General

Mans Unides recapta en la seua primera gal·la 3.000 euros per a un centre de Mauritània

21 de novembre de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 21 de novembre de 2007:

L’ONG Mans Unides de Benissa ha recaptat més de 3.000 euros, en el primer acte benèfic per a aquest exercici.

Els fons es destinaran a un centre de nutrició infantil, el cost final del qual ascendeix a 16.949 euros, i del qual n’és responsable la germana d’un franciscà del poble, María del Carmen Llorca Antón, missionera franciscana de María que porta més de 20 anys treballant a Àfrica com a infermera.

El projecte que Mans Unides de Benissa ha triat per a l’any 2008 està situat en el barri Tinzah de Kaedi (Mauritània). Als anys seixanta, la ciutat de Kaedi comptava amb cinc barris i tenía una població de 5.000 habitants. En l’actualitat compta amb 18 barris, uns 40.000 habitants i té problemes com la malnutrició, l’atur o l’analfabetisme.

El barri Tinzah de Kaedi està format per uns 12.000 habitants, que van arribar per motius diferents: desplaçats d’on vivien per inundacions del riu Senegal, per construcció d’una base militar o perquè tenen l’esperança de trobar una vida millor.

El barri és pobre. Els homes són agricultors, ramaders i comerciants. Algunes dones es dediquen a tenyir teles i a produir dolços. Existeix entre un 50 i un 70% de desnutrició infantil, segons un estudi fet per Unicef al gener de 2007. Allí viu una comunitat de Franciscanes Missioneres de María que ha sol·licitat amb urgència a Mans Unides la construcció d’un centre de nutrició infantil, per a xiquets de cinc mesos a cinc anys.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/