Inici » Notícies » General

L’IES Josep Iborra oferirà el Cicle Formatiu en Atenció a Persones en Situació de Dependència

9 de juny de 2014 No hi ha comentaris
IES Josep Iborra

IES Josep Iborra

L’IES Josep Iborra de Benissa ofereix, com a novetat per a aquest pròxim curs 2014-2015, el Cicle formatiu de Grau Mitjà “Atenció a persones en situació de dependència”.

Aquesta especialitat capacita els alumnes per a atendre les persones en situació de dependència, en l’àmbit domiciliari i institucional, a fi de mantindre i millorar la seua qualitat de vida, realitzant activitats assistencials, no sanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, aplicant mesures i normes de prevenció i seguretat i derivant-los a altres serveis quan siga necessari.

Aquest cicle formatiu s’emmarca dins de la modalitat de “Formació Dual”. En aquest cas, entre un 30 i un 50% de la formació es durà a terme en l’empresa assignada a l’alumne. A més, aquests estudis tenen una àmplia eixida professional en diferents àmbits com: cuidador de persones en situació de dependència en diferents institucions o domicilis, gerocultor, auxiliar responsable de planta de residències de majors i persones amb discapacitat, governant i subgovernant de persones en situació de dependència en institucions, assistent d’atenció domiciliària, treballador familiar, auxiliar d’educació especial,…

Aquest cicle tindrà 36 places disponibles al centre de Benissa i donarà accés a altres cicles superiors com “Animació Sociocultural”, “Educació infantil”, “Integració social” i “Interpretació de la llengua de signes”. A l’IES Josep Iborra també s’imparteix el cicle formatiu de “Comerç” des de fa ja 8 anys, i els estudis d’ESO i Batxiller.

El període d’admissió per a cursar tant el cicle d’Atenció a persones en situació de dependència com el de comerç estarà obert fins l’11 de juny en la secretària del centre.

Des de l’Ajuntament de Benissa, la regidora d’Educació, Pepa Martí ha valorat molt positivament aquesta nova oferta educativa per al municipi ja que “suposarà una ampliació de l’oferta per als estudiants de l’Institut Josep Iborra de Benissa. La implantació d’aquesta nova modalitat permetrà als estudiants la possibilitat de realitzar pràctiques en un nombre important d’empreses i institucions que col·laboraran amb l’IES per a implantar aquesta nova modalitat. Són uns estudis amb un gran ventall de possibilitats a l’hora de trobar un lloc de treball”.

Des de l’IES Josep Iborra, el director del centre, Miquel López, també valora molt positivament l’autorització d’un nou cicle, “ja que al mateix temps que amplia l’oferta educativa del centre, pot permetre als nostres estudiants trobar un lloc de treball en un sector tan demandat com és el d’atenció a aquelles persones que no es poden valdre per elles mateixes o estudiar un cicle superior de la mateixa família professional com el d’educació infantil. L’acollida dels alumnes en els primers dies d’admissió està sent molt bona i ja hi ha un nombre suficient perquè el cicle comence aquest pròxim curs”. “També voldria agrair tota l’ajuda que s’ha prestat des de l’Ajuntament de Benissa”, ha declarat el director.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/