Inici » Notícies » General

Les tres propostes per fer un hospital al sud de la comarca fracassen en els últims 14 mesos

5 d'Agost de 2007 No hi ha comentaris

Projectes públics, privats i semipúblics. Iniciatives molt diferents que aportaven models de gestió dispars. Així, s’han presentat des de maig de 2006 fins a tres propostes sobre la construcció d’un hospital a Benissa per a donar servei a la població del sud de la Marina Alta. Els motius: que “els ciutadans no hagen de recórrer milers de quilòmetres per a ser atesos” i suplir les “mancances” sanitàries de la comarca, segons el batle benisser o els promotors privats.

Al maig de l’any passat, a 12 mesos de les eleccions, el batle benisser, Juan Bautista Roselló llançava la notícia que la Conselleria de Sanitat anunciaria, de forma imminent, la construcció del segon hospital a la Marina Alta. Segons les declaracions de Roselló la clínica no tindria llits i atendria serveis com l’oncologia o les consultes especialitzades. A més, l’equip de govern benisser fins i tot va parlar de la cessió d’un solar al costat de l’AP-7 i la N-332. A més, Roselló va confirmar la imminència de l’anunci per Conselleria emfatitzant en el ple que “no ho puc dir però tinc informació per a afirmar que en breu es produirà l’anunci”. En aquesta sessió, els grups de l’oposició benissera van recordar que en el període preelectoral 2003, el conseller ja va realitzar la promesa del segon centre. Finalment, fins hui dia no s’ha tornat a tindre cap notícia de la presentació oficial del departament de la Generalitat.

Dos mesos després es va fer públic un altre projecte sanitari que se situaria a Benissa. La Fundació de l’asil La nostra Senyora dels Dolors, Sant Joaquim i Santa Anna va presentar el projecte d’un hospital general de gestió privada que hauria d’alçar-se en els terrenys de l’asil vell, a la partida de Bellita. Segons el plec de condicions el comprador dels terrenys, valorats en 3,7 milions, hauria de construir una infraestructura sanitària que albergaria més de cent llits en un termini aproximat de 30 mesos. El patronat de la Fundació -format per dos representants de la família fundadora, un membre de la parròquia i el batle del poble- van explicar que en la pròxima veurien les ofertes presentades. El projecte s’ha quedat estancat des d’aquell anunci i la parcel·la segueix en la mateixa situació.

L’última aposta per dotar a Benissa d’unes instal·lacions sanitàries la va fer la Fundació Europea Contra el Càncer (FECC) el passat mes de juny. L’organització privada va demanar a l’ajuntament benisser la cessió d’una parcel·la dotacional, situada en el Pla de Carrals per a la construcció d’un hospital general, especialitzat en oncologia. La FECC va fer presentacions del projecte als veïns del poble i va iniciar una recollida de signatures. La iniciativa estava recolzada per un metge i dirigida pel portaveu, Javier Huerta. Segons Huerta, a la fi de juny la Fundació ja havia establert contactes amb una empresa privada interessada a construir i gestionar el centre. Centre que seria privat però que establiria acords amb la Conselleria de Sanitat i donaria serveis als veïns del poble amb menys recursos econòmics. Amb aquestes característiques, la FECC va demanar que l’ajuntament benisser es pronunciara.

Dimarts passat, el ple va tractar especialment l’assumpte de l’hospital oncològic. Van assistir les parts que havien de dur endavant el projecte, el president de la Fundació, Javier Huerta i l’empresa que realitzaria la proposta, Hospital de Levante S.L. (la mateixa adjudicatària per a construir el de Bellita). El ple va rebutjar el projecte i Hospital de Levante també va donar l’esquena al projecte per haver-se botat les vies administratives. A més, entre Roselló i Huerta es van creuar acusacions sobre interessos econòmics. Contaminació informativa, deixadesa o col·lisió d’interessos podrien ser els motius pels quals hagen baixat a l’arena les últimes tres iniciatives que, fins ara, només han estat fum. Mentre, els habitants dels municipis afectats segueixen amb les mateixes mancances.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/