Inici » Notícies » General

Les Corts demanaran al Consell que reclame un consultori a La Fustera

28 de Juny de 2017 No hi ha comentaris
El batle i regidors de l'Ajuntament de Benissa durant el debat a les Corts de la proposta de consultori mèdic a la zona costanera

El batle i regidors de l’Ajuntament de Benissa durant el debat a les Corts de la proposta de consultori mèdic a la zona costanera

La comissió de Sanitat de les Corts Valencianes ha aprovat una iniciativa presentada per Compromís reclamant al Consell que trasllade a la concessionària de l’àrea sanitària, Marina Salud SA, l’obligatorietat d’introduir en el seu pla d’inversions la instal·lació d’un consultori fixe a la zona d’urbanitzacions de Benissa, on es concentren habitualment 7.000 persones sense tindre en compte a la població que arriba per l’estiu a aquest municipi de la Marina Alta. La iniciativa presentada pel diputat pegolí, Josep Nadal, ofereix a més l’Aula de la Mar, situada a la platja de La Fustera i de propietat municipal, per tal de començar amb el servei el més ràpidament possible.

Nadal ha lamentat després de la comissió que el PP no haja votat a favor de la iniciativa, més pendent com estava de defensar els interessos de Marina Salut que els drets sanitaris d’una part important dels benissers, benisseres i habitants de les urbanitzacions properes a La Fustera.

El diputat ha destacat la dificultat per a accedir al seu dret sanitari per part de les més de 7.000 persones que habiten la zona: “Aquestes urbanitzacions de l’entorn de La Fustera, la Llobella, l’Advocat o el Baladrar, poden distar més de 10 km del nucli urbà de Benissa. Els pacients han de recórrer aquesta distància per carreteres que, tot i estar a la zona de costa, són de muntanya amb el que això suposa en dificultat de conducció i augment del temps del trajecte fins al centre de salut del poble”.

El poble de Benissa duu molts anys reivindicant la instal·lació d’un consultori d’estiu en aquesta zona que hi garantisca l’assistència sanitària durant tot l’any a una població que augmenta molt durant el període estiuenc, incrementant així les necessitats de serveis públics com l’assistència mèdica. La reclamació està en línia amb allò aconseguit per localitats com Calp, Dénia, Moraira o Xàbia que compten amb consultori mèdic.

Nadal ha destacat a més que l’empresa concessionària Marina Salud no compleix amb el plec de condicions del contracte ja que encara no ha presentat el Pla Quinquennal d’Inversions per al període 2014-2019 on hauria d’anar aquest consultori, entre d’altres infraestructures.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 27 de juny de 2017 a www.elperiodic.com

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/