Inici » Notícies » General

Les Conselleries d’Obres Públiques i Cultura confirmen que el Pont del Quisi es reforçarà, mantenint el seu estat original

10 de maig de 2018 No hi ha comentaris
Reunió a Benissa amb membres de FGV i les Conselleries

Reunió a Benissa amb membres de FGV i les Conselleries

Un nou avanç en les gestions per a continuar les obres de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) al seu pas per Benissa. Ahir va tindre lloc a Benissa una nova reunió entre representants de l’Ajuntament local, FGV i les Conselleries d’Obres Públiques i Cultura, en la qual es va abordar una nova solució per a protegir la infraestructura del Pont del Quisi i al mateix temps facilitar el trànsit ferroviari.

Carlos Domingo, Director d’Obres Públiques, va destacar que la prioritat a reobrir el tram entre Calp i Teulada ha generat una resposta a l’actual situació, consistent a reforçar l’actual Pont del Quisi, mantenint el seu estat original i intervenint diverses parts que es troben deteriorades, atès que en els últims anys no se li va realitzar cap millora.

D’aquesta manera, la línia 9 es reobrirà amb els actuals trens, amb propulsió dièsel, amb un pes inferior als nous trens duals (dièsel i elèctrics).

Mentre es realitzen els treballs de modernització de la línia en el seu tram des de Teulada fins a Gata de Gorgos -i posteriorment fins a Dénia-, des de la Conselleria d’Infraestructures es sol·licitaran nous informes procedents d’altres fonts expertes a nivell estatal, explorant així totes les vies possibles.

Segons les pròpies fonts que es van congregar ahir a Benissa, entre altres Andrés Sánchez, Director Gerent de FGV o Tomás Cebrián, Director d’Explotació de FGV, els terminis d’execució de les obres es mantenen, açò és, la finalització de les obres del tram Calp-Teulada segueix fixada per a l’últim trimestre de 2018 i l’obra de modernització definitiva permetria comptar amb la Línia 9 funcionant durant 2019.

Des de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Benissa es congratulen per aquesta “nova mostra de respecte cap a una infraestructura tan emblemàtica i de tant valor per a la societat benissera”. “Convé prevaldre la seguretat per sobre de tot, i ací s’està conjugant el respecte per l’estructura original del pont i la circulació dels trens per aquest punt. Així, el pont queda protegit i a més reforçat i millorat”.

A més, s’uneix la participació de la Conselleria de Cultura i Patrimoni, reforçant així el compromís del Consell per a protegir el Pont del Quisi. Segons es va indicar unes setmanes arrere, l’última proposta presentada (substituir l’actual pont per un nou, idèntic a l’actual) no va convèncer l’Ajuntament de Benissa, per la qual cosa es va manifestar la intenció de catalogar el Pont del Quisi com a Bé de Rellevància Local (BRL). De fet en la passada Junta de Govern, celebrada dimarts passat 8 de maig, es va concloure que la citada catalogació es portarà de forma conjunta amb la Conselleria de Cultura i amb la d’Infraestructures. De fet, la infraestructura pertany a la pròpia Conselleria.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/