Inici » Notícies » General

L’equip de govern celebra la primera Trobada Oberta amb el veïnat

15 de juny de 2018 Un comentari
I Trobada Oberta amb el veïnat

I Trobada Oberta amb el veïnat

Dimarts passat,12 de juny, es va celebrar a la Sala d’Actes Municipal la primera Trobada Oberta amb el veïnat, en la qual unes 50 persones van participar en una reunió en què cadascun dels regidors i regidores va explicar al públic la seua gestió, dedicant un temps a respondre totes les preguntes del públic assistent. Aquesta proposta coincideix amb els tres anys de la legislatura i quasi un any i mig des que es va produir el canvi en l’Equip de Govern. Des de l’equip de Govern es va destacar que “quan iniciem la gestió, fa més d’un any, ens trobem amb problemes pressupostaris, legals i d’estructura per falta d’organització, i és ací on ens hem centrat, en eixes irregularitats, i no a omplir de tests el poble”.

Entre altres idees, cadascuna de les persones que conformen l’executiu de Benissa va aprofundir en millores integrals en la gestió i regulació del consistori, en els diversos avanços que està generant el futur Pla General Estructural, la difusió i el rellançament dels espais patrimonials i museístics, la creació de cicles com el ‘Viu l’Estiu’ o ‘Viu la Pasqua’, la implementació de major qualitat en el programa cultural o les millores que es realitzaran en els centres educatius. També es van destacar les subvencions sol·licitades per a modernitzar el Polígon Industrial de la Pedrera o per a crear una Pista d’Atletisme homologada. A més, es van explicar novament projectes ja conclosos com la finalització de l’Avinguda de Madrid o que estan evolucionant, com la consolidació de les Escoles Velles, perquè en un futur siga el poble qui decidisca el seu ús.

El grup de regidores i regidors també va explicar que en la zona d’urbanitzacions o zona costanera també s’ha treballat en la millora del servei postal i la il·luminació, presentant projectes molt esperats, com tornar a oferir els serveis d’atenció a la ciutadania, que la Policia Local torne a fer ús de les seues dependències habilitades en la zona del litoral o incorporar, per fi, un consultori mèdic en la temporada d’estiu. La participació també ha sigut una àrea optimitzada, a través de Mou Benissa i iniciant-se la regulació d’espais a les associacions del poble i la forma en què reben les subvencions. La transparència també ha guanyat punts, publicant-se per primera vegada l’agenda del batle, i en procés d’incorporar la resta d’agendes dels regidors. El pla d’igualtat ha continuat aplicant-se, visibilitzant l’activitat de les dones en projectes com el de les Estisoradores de Benissa, treballant d’altra banda la prevenció de la violència de gènere amb diverses campanyes.

Obres i serveis ha sigut també una àrea en continu moviment, amb el pla d’asfaltat de camins o el pla de millora de la il·luminació. Altres millores notables es troben en el Camp de futbol, en les condicions laborals dels monitors esportius o la futura zona d’esports en el barri de la Capella. En matèria de creació d’ocupació, des de l’Equip de Govern es va explicar, amb xifres, que en l’últim any i mig 168 persones han trobat treball a Benissa. La carpa instal·lada durant alguns mesos al parc també ha suposat la dinamització de diverses activitats de festes i de l’àmbit cultural, i també es van citar millores en l’àrea d’agricultura, concretament amb la nova forma de sol·licitar els permisos de cremes o les gestions realitzades per a informar sobre el Xylella. D’altra banda, es va explicar la futura ordenança a aplicar en les parcel·les que estiguen abandonades.

En l’àmbit dels comptes, en hisenda s’ha aconseguit ja un superàvit de més d’un milió d’euros (increment del 62%), que s’utilitzarà per a realitzar inversions necessàries. En matèria de contractació s’ha implantat per fi una política de transparència, afegint clàusules socials i enfocades en el respecte mediambiental. Igualment, se segueix treballant en la campanya d’empadronament (porta per porta) i s’han afegit un tarannà més innovador en la promoció turística, amb la finalitat de maximitzar el nombre de visites i que aquestes redunden en el comerç local, tant en la zona costanera com en el nucli urbà de Benissa.

En Joventut s’ha millorat el format de l’Escola d’estiu dirigida als xiquets i xiquetes i se segueix gestionant l’espai dels baixos del Casal Jove perquè els joves d’entre 12 i 16 anys tinguen un espai en el qual divertir-se. En sanitat s’està visibilitzant i tractant el problema de malalties com la celiaquia, la síndrome de fatiga crònica o els trastorns alimentaris. També s’ha creat la gatera, procedent dels anteriors pressupostos participatius.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • Jose ha dit:

    Y el equipo de gobierno , ha explicado en este encuentro, porque ha dejado desde el mes de enero, al departamento de Servicios Sociales de Benissa, sin un Servicio Especializado para la familia,la infancia y la Adolescencia prescindiendo con ello de la figura de un psicologo especialista en la intervencion psicosocial,ademas y para mas inri, teniendo una subvencion de la Conselleria de Igualtat y Politiques Inclusives para ello?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/