Inici » Notícies » General

L’Ajuntament rep la confirmació de Foment del “ritme adequat” de la variant així com la seua conclusió en 2020

25 de març de 2019 No hi ha comentaris
Obres de la variant de Benissa

Obres de la variant de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha obtingut recentment informació procedent del Ministeri de Foment, relativa a l’activitat que la concessionària de les obres de la Variant de la N-332 al seu pas pel poble està realitzant actualment. Fonts d’aquest ministeri confirmen que les obres continuen endavant, que el pressupost es manté i que han trobat una solució als problemes tècnics que es van trobar en la zona del Tossal de Cabrera, on es van patir despreniments.

“L’aparent parada de les obres no és tal, encara que l’activitat s’ha reduït en les últimes setmanes per dos motius”, expliquen les fonts oficials de Foment. Per una part, les empreses de serveis (Telefónica i Iberdrola) “han estat realitzant obres pròpies, desviant les línies telefòniques i elèctriques i perquè OHL -empresa concessionària- poguera seguir, calia avançar aquestes tasques”.

I per altra part, “coneguts uns despreniments en uns murs a la zona del Tossal de Cabrera, ací s’han endarrerit les actuacions perquè ha calgut estudiar i modificar el treball, per tal de previndre nous despreniments de terra. El nou estudi, control i seguiment per a confirmar que la terra està consolidada, està a punt d’aprovar-se, i des de fa uns dies ja hi ha nova maquinària pesant treballant en aquesta zona”, indiquen des de Foment.

Les mateixes fonts oficials asseguren que en l’àmbit pressupostari “no hi ha cap problema per a seguir treballant, i malgrat les incidències, els terminis d’execució estan complint-se per finalitzar la variant en 2020, ara mateix el ritme és adequat i les obres no s’han vist paralitzades en cap moment”.

Des de l’Ajuntament de Benissa es continua realitzant el seguiment habitual al compliment dels terminis d’execució de les obres de la Variant, i aquest seguiment s’ha vist accentuat per la baixada en la intensitat de les obres. De fet, de la seua finalització depén un projecte crucial com és la valoració i estudi de propostes per a definir la N-332 o avinguda del País Valencià al seu pas pel centre urbà, després de la futura disminució del trànsit rodat en aquesta via.

Convé recordar que el pressupost de les obres ascendeix a quasi 22 milions d’euros, amb la construcció dels enllaços Nord i Sud, en un projecte que comprén un total de 19 estructures: deu murs, dues obres de drenatge, tres passos inferiors i quatre passos superiors.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/