Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Callosa presenta el Pla Director del Fort de Bèrnia per a recaptar suggeriments

16 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
Cartell de la presentació del pla director del Fort de Bèrnia

Cartell de la presentació del pla director del Fort de Bèrnia

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Callosa d’En Sarrià va presentar, ahir divendres, el Pla Director del Fort de Bèrnia a la sala d’actes de la Casa de Cultura. La presentació del pla va estar a càrrec de l’arqueòleg Eduardo López Seguí i de l’arquitecte José Amorós Gonzálvez.

En la presentació la ciutadania va poder traslladar els seus suggeriments i propostes al pla perquè aquelles que siguen viables siguen incloses en la redacció del projecte.

Una vegada incorporades les propostes ciutadanes, l’Ajuntament de Callosa sol·licitarà ajudes supramunicipals per a desenvolupar el Pla Director per fases, ja que el seu pressupost total ascendeix a 2.394.000 euros.

En aquest sentit, Guardiola ha manifestat que se sol·licitarà per a les dos primeres fases una ajuda autonòmica que compten amb fons europeus i que finançarien el 50% del cost que ascendeix a 121.000 euros.

En la primera fase es contempla la consolidació i restauració puntual de les construccions conservades amb l’objectiu de garantir la seua estabilitat i conservació fins al moment de procedir a la restauració definitiva. En la segona fase es posarà en valor el monument fent visible l’estructura completa de la fortificació, de manera que puga ser entesa íntegrament a simple vista. En aquesta fase s’ha previst la neteja d’un sector dels murs de l’escarpa i contraescarpa i l’excavació parcial del fossat, tasques que permetran als visitants visualitzar i reconéixer sense esforç gran part del perímetre exterior de la construcció.

El pla contempla, a més, en pròximes fases condicionar i adequar la senda que uneix el paratge natural d’Algar amb el Fort de Bèrnia, en la qual a més es té previst la instal·lació de panells explicatius.

En la redacció del Pla Director han treballat arqueòlegs, arquitectes i topògrafs, realitzant un projecte des d’un punt de vista cultural, medi ambiental i turístic.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/