Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Benissa publica un FAQ sobre les baixades de l’IBI i els seu comptes bancaris

10 de març de 2017 No hi ha comentaris

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)L’Ajuntament de Benissa ha remés als mitjans de comunicat uns FAQ (aclariments en format pregunta – resposta) per a informar amb major claredat sobre les baixades de l’IBI de 2016 i 2017 i sobre l’estat dels seus comptes bancaris. La informació que s’inclou en aquest comunicat és la següent:

Ha anunciat l’Equip de Govern una pujada de impostos?

No. No s’ha fet cap anunci. De fet, com a equip de govern que defensa polítiques socials i que ajuden a qui més ho necessita, estem absolutament d’acord en reduir la pressió fiscal als veïns i veïnes de Benissa.

Per què lamentem l’estat en el qual ens hem trobat els comptes del poble?

Perquè considerem que la manera eficient de gestionar aquesta situació és fer una baixada amb progressivitat, bonificant i reduint impostos a col·lectius concrets, amb perill d’exclusió social, rendes baixes o persones majors, entre molts altres.

Les baixades realitzades per l’anterior equip de govern en la recaptació de l’IBI suposen un retall de pressupost de 869.000 € en dos anys, 2016 i 2017, que perjudiquen la capacitat d’inversió de l’ajuntament.

Molts diners té l’Ajuntament de Benissa?  

A 10 de gener, moment en què comença a treballar el nou equip de govern, l’Ajuntament de Benissa tenia als bancs una quantitat de 10.420.276,41 €.

Aquesta quantitat és la que, any rere any, ha sobrat dels pressupostos municipals i malauradament no s’ha pogut invertir en Benissa i en la seua ciutadania. S’acumula a un banc sense poder revertir en obres i serveis a la gent.

Perquè l’Ajuntament no pot fer ús d’estos diners?

No pot fer us d’estos diners perquè la regla de la despesa, que forma part de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, no ho permet. Aprovada pel govern central del PP, esta llei, obliga a que, si es recapta menys, com en el cas que ens ocupa de la reducció generalitzada d’impostos de l’IBI en 2016 i 2017, l’Ajuntament no pot utilitzar els diners que té al banc per a compensar-ho, sinó que l’Ajuntament està obligat a reduir les despeses en la mateixa proporció.

Un exemple per a entendre-ho millor: si l’Ajuntament ingressa 400.000 € menys per una baixada del 8% de l’IBI, també ha de reduir la seua despesa en 400.000 €. Aquesta situació comporta la reducció dels serveis que ofereix l’Ajuntament a les benisseres i benissers.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/